Tanácsok szakemberektől

2023.11.15. 22:00

Ők is fáznak: vigyázzunk házi kedvenceinkre a hidegben!

Ha hét fok alá süllyed a hőmérséklet napközben, és kistestű, idős vagy beteges házi kedvencünk van, vigyük, illetve engedjük be otthonunkba, mert ilyenkor, akárcsak az ember, nagyon fáznak, és a hideg akár végzetes is lehet számukra! Ezt javasolják állatorvosok.

Kovács Erika

Állatmentők arról is beszélnek, hogy ha nagy testű, fiatal, egészséges négylábúval élünk, és az udvaron helyeztük el egy házikóban, ami az állat egészsége érdekében fából készüljön, és kisebb lábakon álljon, akkor abba tegyünk szalmát és ne rongyot, mert utóbbi a hajnali fagyoktól, dérről, esőtől vizes lehet és az állat súlyos megbetegedését okozza. Hasznos lehet az is, ha valamivel lefedjük a házikó bejáratát a hidegben úgy, hogy az állat könnyen ki-be tudjon járni rajta, és elegendő levegő legyen a házikóban. Legcélravezetőbb egy műanyag, vastagabb fedlapot elhelyezni a kis házra, amit középen kettévágunk. Ez nem csak a levegőt, hanem a fényt is átengedi. Sokan közönséges hungarocellel le is szigetelik a négylábú fa házikóját, ami szintén nagyon jó megoldás arra, hogy kedvencünket megvédjük a hidegtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában