Márton-nap

2023.11.16. 09:00

Ötszáz libaforma mézeskalácsot megettek és lámpásokkal vonultak a zirciek (képgaléria, videó)

Zircen is megtartották a Márton-napi lámpás felvonulást. A diákok és családjaik a kálváriához is elmentek, műsort adtak és megehették a liba formájú sütiket, amiket cukrásztanulók sütöttek nekik.

Rimányi Zita

Forrás: Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat

Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke számolt be lapunknak a kedves eseményről, melyen főként a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola alsós tanulói vettek részt. A lámpás felvonulás alkalmával útba ejtették a zirci kórház kertjében található kálváriát. 

Összesen több mint 130 diák és családtagjaik, testvéreik látogattak el a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kertjébe, ahol meghallgathatták, megnézték a tanulók műsorát. A résztvevők a zirci Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium cukrásztanulói által sütött, libaformájú mézeskalácsot kóstolhatták meg. Mintegy ötszáz ilyen süti készült. A kezdeményezés kiadásait a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában