Szokatlan

2023.12.26. 12:00

Poloska a szélvédőn decemberben

Valószínű azért, mert nagy hideg nincs, sőt egyáltalán nincs hideg még karácsony napján sem. Meglepetésünkre délután, az autóba beszállva, belülről sikerült fotóznunk ezt a – valószínűleg a jó idő miatt – útra indult, csak közben eltévedt poloskát. Így szokatlan szögből nem a hátát, hanem a hasát örökítettük meg.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

Az emberek által gyakran irtózattal szemlélt rovarról a ritka pózban még az is kiderül, egyáltalán nem félelmetes, nem rettegni való szörnyeteg, sőt! Életfunkcióihoz tökéletesen alakult testrészei és színe, lábának fekete pettyei akár még széppé is teszik. Mindenesetre nem tette rosszul, ha útra kélt, bizonyára úgy gondolta, tesz még egy kört a nagy hidegek előtt (még odébb vannak), de miután elkészült a fotó, a kis rovart fogtuk és elrejtettük a közeli avarba.

Hiába, „akinek” nincs naptára, az is megérzi a kellemes időjárást, ösztönei megsúgják, muszáj mennem, mert még dolgom van. Azért nyugodj meg, poloska, még előttünk a tél!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában