Advent

2023.12.13. 08:00

Ünnepi mesevilág a balatonfüredi malomban

Új életre kelt, igazi közösségi térré alakult Balatonfüred óvárosának ikonikus épülete, a Füredi Malom az adventi időszakra. Sokféle programot szerveztek már, az elmúlt hétvégén a helyi árva állatoknak kezdték meg az adománygyűjtést, amely december végéig tart. Ünnepi programjaikat folytatják. 

Fotó: Kovács Erika

Dudás Anikó tulajdonos és párja, Koncz András elmondta, a céljuk az volt, hogy összehozzák az embereket, és színes, különleges programokat kínáljanak nekik. Mikuláskor például egy akita fajtájú kutya kíséretében maga a nagyszakállú fogadta és ajándékozta meg a gyerekeket, de szerveztek már egyebek mellett adventikoszorú-kötő foglalkozást, szakember mutatta meg az ünnepi dekorációhoz szükséges fortélyokat. Arra is volt példa, hogy természetes anyagokból állítottak össze különféle krémeket, a ház emeleti helyiségeiben pedig kiállításokat lehet megnézni. Szerveztek afrikai estet is annak emlékére, hogy Anikó járt korábban a távoli földrészen egy humanitárius úton. 

Az elmúlt hétvégén meghívták a Bujpál Bernadett vezette Balatonfüredi Ebmenhely – Észak-balatoni Ebmentő Egyesületet. Bernadett és több önkéntes árva állatokat is vitt magával, így találkozhattak a négylábúakkal kicsik és nagyok. Elvitték mások mellett Sebestyént, a háromlábú pulit is, amelyet elütöttek, sorsára hagytak, de az egyesület képviselői megmentették a szerencsétlen állatot. 

A Füredi Malomban továbbra is gazdag programokkal, ünnepi mesevilággal várják az érdeklődőket az óvárosban, az eseményekről közösségi oldalukon lehet tájékozódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában