Játssz velünk!

2024.01.21. 13:49

Kitalálod-e ezt? Elsőre biztos nem!

Egy jókedvű társaságban hallottuk az alábbi – minek is nevezzük – poént, talányt, népi mondást, mind igaz rá. Egyszóval érdekes, elgondolkodtató feladvány a hallgatónak, és csavaros észjárású ember lehetett, aki kitalálta.

Benkő Péter

Több mint 3000 programon vehettünk részt több mint 100 településen a legkisebb bakonyi falutól egészen Zaláig

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A kislődi hallgatóság sokáig törte a fejét, senki nem jött rá a megfejtésre, pedig érthetően, magyarul fogalmazták meg. Ebből is látszik, mennyire fantasztikus a magyar nyelv. Bizony, nem minden nemzet mondhatja el magáról, hogy ilyen ügyesen játszik a szavakkal.

Kíváncsiak vagyunk, olvasóinknak beugrik-e vajon, miről is szól ez a furán megfogalmazott kétperces, mindennapi (éjszakai) történet. Segítségként annyit elárulunk, állatokról van benne szó.

Most pedig idézzük a rejtélyt, mely így hangzott: „Éjjeli bátor felkergette Lesmestert a bizserefára.” Szóval – kik lehetnek a történet hősei, és mi volt a szituáció? Ha kitalálod, írd meg nekünk a veol.hu Facebook-oldalán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában