Téli korcsolyázás

2024.01.20. 20:00

Megmutatjuk a bakonyi Pálos-tó jegének hangját – Seprűhokira hívott a fagy (képgaléria, videó)

Annyira befagyott a porvai Pálos-tó nemrégiben, hogy óvintézkedések mellett, körültekintően rá mertek menni többen. Korcsolyáztak, hokiztak, akiknek nem volt komolyabb felszerelésük, azok seprűvel.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester tájékoztatása szerint a tartós hideg, fagyos időjárás következtében annyira megvastagodott a jég a tavukon, hogy többen alaposan megvizsgálták és biztonságosnak tartották. De a helyzet gyorsan változhat, változik, mindig a szabályoknak megfelelően szabad csak rámenni, például sosem egyedül. 

A polgármester örül annak, hogy nem csak nyáron közkedvelt falujuknak ez a része, a sétálóhely a Kőris közelében. A Bakony mínuszokban is csodálatos – ezt a helybeliek a faluvezető szerint tudják, és vendégeiknek szívesen megmutatják. 

Az egykori Pálos-tavat egyébként az önkormányzat tájrehabilitáció keretében, pályázati támogatásból tudta újra kialakíttatni. Horgásztóként üzemelteti, sporthorgászat céljával vehető igénybe, valamint természetesen kikapcsolódást nyújtó csodás környezetet biztosít sétákhoz, kirándulásokhoz. Most a tó nagyrészt befagyott, ez is szép látványt nyújt, a háttérben a Kőrissel. Ez látható a fotókon, a videón. Az önkormányzattól  és az egyik helybelitől, Kertész Sándortól kaptuk a felvételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában