Alkotások

2024.01.21. 10:29

Nevető macska, esernyős kacsa, madarak és busófejek - Retró-gyűjtemény Veszprémben

Retró-gyűjteményeket bemutató sorozatunk felhívására ezúttal a vármegyeszékhelyről jelentkezett egy olvasónk. Pontosabban a fia hívta fel édesanyja figyelmét a lehetőségre, melyben a 70-es, 80-as évek féltve őrzött kincseit, tárgyait, emlékeit tesszük közzé egy-egy fotón, miközben beszélgetünk az olvasókkal.

Benkő Péter

Olga néni saját keze munkáit őrzi a suba-gyűjtemény Fotó: Benkő Péter

Olga néni saját maga készítette subáival kívánt benevezni, élni a lehetőséggel, megmutatni másoknak is, miket alkotott a 70-es években. Elmesélte, mindegyik minta tipikus volt annak idején, szinte az összes szomszédjában készítették azokat. De Olga néni megőrizte!

A megbeszélt időpont előtt érkeztünk a fotózásra, a frissen mosott és megszáradt subák így még a szárítón voltak, de mivel mindegyik más-más falrészletet díszít a lakásban, arra kértük ügyes kezű olvasónkat, hadd fotózzuk le egyben az egészet, maradjon a szárítón. Végül addig-addig rendezgettük a munkákat, míg az állatok előre, a két nagyobb méretű suba pedig mögéjük került.

Egyben mutatnak igazán, így gyűjtemény a gyűjtemény. Értéke pedig, hogy készítője saját keze munkáját, az említett időszak hangulatát őrzi.

Természetesen sorozatunkkal nem állunk le, továbbra is várjuk az érdekes gyűjteményeket bemutató fotókat olvasóinktól, a lényeg csupán egy, a hetvenes és nyolcvanas évekből, a retró-időszakból származzanak a bemutatni kívánt holmik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában