Itt a tél

2024.01.10. 14:57

Téli ragyogás a Bakonyban: újra nyitva az eplényi síaréna

A hideg, téli időben – rövid zárvatartás után, amire az enyhe idő miatt került sor – ismét megnyitották az eplényi síarénát. A hóágyúk friss hóval terítették be a pályarendszert, különleges téli hangulatot teremtve a bakonyi lejtőkön.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Megtelt a téli sportok szerelmeseivel január 10-én, szerdán az eplényi pálya, ahová az egész országból érkeztek kicsik és nagyok, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek, a sízésnek és a snowboardozásnak. Már a felvonózás is kellemes volt a nulla fokban és a ragyogó napsütésben, amikor mentünk felfelé az Ámos-hegyre, ahol páratlanul szép bakonyi panoráma tárult a szemünk elé. 

A kristálytiszta levegőben és a lenyűgöző bakonyi környezetben különleges élményt nyújtott a felvonózás, nem beszélve arról, amikor az ember kiszálláskor belehuppant a friss hóba! Sízés közben szinte szíven ütötte az embert a körülötte lévő lenyűgöző látvány, a hótól roskadozó fák, ágak, miközben mesés téli környezetben, kitűnő minőségű pályán lehetett száguldozni a lejtőkön. A sízés hangulatát fokozták az este kigyulladt fények, melyek a bakonyi arénában egészen különleges hangulatot teremtettek. Többen azt mondták, nagy ajándék az, hogy itthon ilyen pályán és ilyen körülmények között lehet síelni, boardozni, és nem kell elutazni sehová. Az emberek örömmel beszéltek arról is, hogy akár néhány órára is érdemes eljönni ide egy mesés téli hangulatért, sportolásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában