Túrázók kedvenc fotótémája

2024.02.25. 07:00

Hóvirággalériát állítottunk össze olvasóink fotóiból – csodás tavaszjelzők Csajágtól Tapolcafőig, a Somlótól a Gerencéig

A túrázók, a kertészkedők kedvenc fotótémája mostanában a kis fehér fejű tavaszjelző, ezért arra kértük olvasóinkat, ha lencsevégre kaptak néhányat, küldjék el a képeket. Kaptunk is hóvirágokról csodás fényképeket Veszprém vármegye több részéből, és összeállítottuk a veol.hu közösségének idei hóvirágalbumát. Reméljük, hogy gyarapíthatjuk majd más tavaszi virágok fotóival.

Rimányi Zita

Akadtak, akik nagyobb, egybefüggő hóvirágszőnyegre leltek, mások közeli fényképeket is készítettek erről a kecses, bólogató fejű tavaszjelzőről. Többen saját kertjükben nevelgetnek hóvirágokat.

Egy csokorra való hóvirág Fotó: olvasók

Felsőörs határában készített a napokban hóvirágfotókat Pető Szabolcs. Imádja ezeket a tavaszhírnököket Csizmadia Károlyné, aki miattuk ballagott fel családjával a Somlóra. A veszprémi Mészöly János a Kerteskői-szurdokban, a Bakonyban, a Gerence-patak partján talált rájuk. Alexa Marianna Csajágon fotózta le a sajátjait. Tapolcafőn hasonlóképp tette ezt Somogyi Zoltán, mert sziklakertjükben bújnak meg hóvirágok. A képek mellé elküldött egy számára kedves idézetet Benedek Elektől: „Kedves virágom vagy te, hóvirág, / gyermekkorom legszebb virága vagy, / Édes öröm szívemnek nézni rád: / Virulsz, bár dajkád a hó és a fagy."

Elvarázsolta egy hely? Küldje el! A túráikon készült kedvenc képeiket továbbra is várjuk, de ha nehéz is, jól válogassanak! Azt kérjük, hogy csak egy-két nagyon különleges fotót válasszanak ki. A képeket a [email protected] postafiókba várjuk. Kérjük, azt mindenképp írják bele az e-mailbe, hogy hol és mikor készült a fotó, és ki készítette. Azt szintén jelezzék, hol laknak, és hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy a fotó megjelenjen a Napló felületein. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában