Játsszunk!

2024.03.03. 19:00

Mi a negyedik helyszín, ki a szoboralak?

Újabb vármegye-ismereti játékra hívjuk olvasóinkat. Most négy felvételt mutatunk be, a négyből háromhoz megadjuk a helyszínt. Lesz aztán egy negyedik kép, melyhez nem írunk településnevet, ehhez kapcsolódik a kérdésünk, mely annyi, hogy hol készült a fotó. Az ügyesebbek az ábrázolt alak nevét is bizonyára tudni fogják.

Benkő Péter

A negyedik kép valahol, egy 1794-ben épített kőhídon készült, s a szobor a híd korlátján áll

Fotó: Benkő Péter

Az első képen egy Balaton-felvidéki kedves falu ugyancsak kedves házai látszanak, ez Barnag község, annak is közelebbről Németbarnag része.

Németbarnag
Németbarnag
Fotó: Benkő Péter

A második fotó északabbra készült, Pápa belvárosában, a fekete-fehér kép a Korvin utcai kettős homlokzatú barokk épületet mutatja.

Pápa, Korvin utca
Fotó: Benkő Péter 
Herend, porcelángyár
Fotó: Benkő Péter

A herendi porcelángyár régi épülete jellegzetes, biztos sokan felismerik, ez a harmadik kép, míg a negyedik valahol, egy 1794-ben épített kőhídon készült, a szobor a híd korlátján áll, s a vízi mesterséget űzők, hidak védőszentjének alakját mutatja. 

Az tehát a kérdésünk: hol, mely településen van ez a híd, melyen egy út halad keresztül, s hogy hívják a szoboralakot? (Segítséget most is adunk, Veszprémben két szobra is áll a szentnek.) 

Hol áll ez a szobor, s kit ábrázol?
Fotó: Benkő Péter

Nézzék meg korábbi játékainkat is, tegyék próbára helyismeretüket velünk: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában