Játsszunk!

2024.02.11. 15:00

Mi a negyedik? – képrejtvény

Folytatjuk településismereti játékunkat, melynek „szabályával” ezúttal visszatérünk a sorozat legelső részéhez. Kérdésünk nagyon egyszerű: felsorolunk három helyszínt, ahol jártunk, amit fotóztunk, és arra vagyunk kíváncsiak, hányan ismerik fel a negyedik képen látható helyet.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

A Balatonfüred felsővárosában készült fotó már a templom egyik tornyáról felismerhető, amúgy a régi utcácskákban hangulatos felvételek készíthetők. Nem nehéz beazonosítani a Várpalota határában lévő Gazsi-lik barlangocskát sem, amit egyébként nem olyan rég egy, a Bátorkő váráról írt cikkben említettünk, bemutattunk. Az örvényesi vízimalom egy részletét is láthatják olvasóink, sokan ismerik a helyet, a település nevében rejtőző örvény szó segíteni fog (bár nem a vízimalomnál is örvénylik a hajtóerőt adó víz, a település másról kapta a nevét, erre majd visszatérünk a későbbiekben).

Viszont bemutatunk egy negyedik fotót, aminek szintén köze van a vízhez, csak máshogy – és máshol. Vajon hol és mit fotóztunk? Most ez a nagy kérdés. A válaszokat a veol.hu Facebook-oldalán várjuk majd. Sorozatunk legelső részét ITT találják. 

Jó fejtörést kívánunk!

Fotó: Benkő Péter
Fotó: Benkő Péter
Fotó: Benkő Péter
Fotó: Benkő Péter

Nézzék meg korábbi játékainkat is, tegyék próbára helyismeretüket velünk: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában