Nosztalgia

2024.05.04. 09:00

Ikarus-rajongók, készüljetek!

Negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ikarus találkozót Tapolcán a város több helyszínén május 11-én, 9 órától.

Benkő Péter

A rendezvény 2016-ban indult útjára, azzal a céllal, hogy egyrészt a nyugati országrészben is legyen egy, a magyar buszgyártás termékeit bemutató rendezvény, másrészről a páratlan években Németországban megrendezett Ikarus találkozók páros években itthon megtartott testvérrendezvényévé váljon. A tértől 800 méterre nagy méretű személyautó-parkoló áll a vendégek rendelkezésre, ahonnan néhány perces sétával elérhető a helyszíne. 

A találkozó ideje alatt nosztalgia-autóbuszjáratok közlekednek a városban, délután pedig egy harminc kilométer hosszú, egyórás felvonulás lesz a festői szépségű Káli-medencében. Egész nap kitelepült étterem üzemel, valamint lehetőség lesz pólók, ajándéktárgyak, tombola vásárlására. A megközelíthetőség javítása érdekében több városból nosztalgia-különjáratok indulnak. A megnyitó után elindulnak a városi nosztalgia-járatok, melyekre a Köztársaság téren lehet felszállni előre váltott menetjeggyel. 

A járatoknak útközben nem lesz megállóhelye, le-, illetve felszállás csak a végállomáson lehetséges. Félóránként Ikarus 481-es buszt indítanak a Dobó laktanyához. A felvonulás 14.30-kor indul az összes jármű részvételével Tapolca–Gyulakeszi–Mindszentkálla–Szentbékkálla–Gyulakeszi–Tapolca körúton. A tombolasorsolást 16.20-kor tartják, a 17 órai rendezvényzárást zenés est követi 23 óráig kiállítók és látogatók részére. A belépés ingyenes, a fotózás megengedett, fizetni csak a nosztalgia-utazásért kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában