Az ördög a részletekben rejlik

2017.11.20. 11:30

Az év vállalkozója nem az anyagi érdekeket tartja elsődlegesnek

A lényeg, hogy a vendég jól érezze magát! Soha nem tekintettük elsődlegesnek az anyagi érdekeket, nem a bevételre utaztunk. A maximalizmust, a folyamatos fejlesztést viszont mindig szem előtt tartottuk! – érvelt Kovács László, a balatonfűzfői Balatoni Bob Kft. ügyvezetője, aki Veszprém megyében 2017-ben, az Év Vállalkozója Díj nyertese.

Kovács Erika

Kovács László folyamatosan a bővítésen gondolkodik, fontosnak tartja a biztonságot, a maximalitást, mindig vannak újabb és újabb játékötletei Fotó. Dömsödi Richard

- Az ördög a részletekben rejlik! Az, hogy az ember a legapróbb dolgokra is odafigyeljen, üti meg az alaphangot Kovács László, majd azt mondja, meglepte, de nagy örömmel fogadta a rangos elismerést, amihez hosszú, kemény munkával teli út vezetett.

- Nem lenne jó felénk is egy bobpálya? – ezt kérdezte a fiam és a lányom 16 évvel ezelőtt egy visegrádi bobozás után. Először Balatonalmádiban próbáltunk terepet találni, de nem volt megfelelő, ezért esett a választás a balatonfűzfői domboldalra, ahol mára szabadidőparkká nőtte ki magát a bobpálya, beszél a kezdetekről az üzletember. Felidézi, 1979-ben Berhidáról indult, és egészen 1992-ig az ÉDÁSZ-nál dolgozott, amikor elhatározta, magánvállalkozóként folytatja életét.

Kovács László folyamatosan a bővítésen gondolkodik, fontosnak tartja a biztonságot, a maximalitást, mindig vannak újabb és újabb játékötletei Fotó. Dömsödi Richard

- Saját lábra állni akkoriban ritkaságnak számított, és merész ötletnek bizonyult, de mindig is úgy gondoltam, a kihívás, egy új feladat viszi előbbre az ember életét. – hangsúlyozza, majd azzal folytatja, hogy Balatonalmádiban, egy divatáru üzlet helyén villamossági boltot nyitott, mellette villanyszereléssel is foglalkozott, majd 1999-ben az ÉDÁSZ épülete eladó lett, amit megvásárolt. Üzletét odaköltöztette, amit ma már egyik alkalmazottja működtet.

A bobpályát 16 évvel ezelőtt 33 kocsival, hitelekből, rengeteg munkával kezdte el kiépíteni, a befektetett erőforrások hozták a várt eredményt: elsőként a pálya, majd a faház, később az étterem is elkészült, amit 2018 tavaszára átépítenek. – Állandóan fejlesztettünk, visszaforgattuk a pénzt, így épült a pörgő üléses hintóka, a kilátótorony pedig a 10. évfordulóra készült el, s játszótér és fitneszpark is létesült – sorolja a bővítéseket, majd hozzáteszi: 2013-ban újabb 30 kocsival kiépítették a kettes pályát. – Hosszú sorok kígyóztak ugyanis az indulásnál, mivel a vendég nem szeret várni, emiatt többen fel se jöttek, érvel a bővítés mellett. A forgalomról elmondja, 2016-ban 580 ezer csúszást regisztráltak, előtte, illetve idén átlagosan 400-450 ezret. Konkurenciájuk a Balaton, a vendégek hőségben strandra mennek, idén forró nyár volt, ami befolyásolta forgalmukat. Kovács László szívügyének tekinti, hogy a Balatonnál a nyári mellett újabb szezonok is vonzzák a vendégeket, amelyre Balatonfűzfőn kitűnő lehetőséget teremtenek. Úgy gondolja, a visszajelzések alapján a tó körüli gazdag programkínálathoz vállalkozása jelentősen hozzájárul, ami nagy örömmel tölti el. Látogatóik elsősorban a hazai vendégek köréből kerülnek ki, akik gyakran egy egész napot is eltöltenek az öt és fél hektáros területen, ahol működnek bobpályák, kalandparkok – nyáron diákok segítségével együtt húsz-, télen tíztagú személyzettel.

A tervekből, célokból kiemeli, folyamatosan a bővítésen gondolkodik, elsődlegesnek tekinti a biztonságot, a maximalitást, mindig vannak újabb és újabb játékötletei, a kilövőtorony régóta dédelgetett álma, amely 20-25 méter magasra „lövi fel” a vendégeket, majd onnan zuhannak vissza. – Az adrenalin varázslatos, mi pedig bőven kínáljuk! – mondja jó kedéllyel Kovács László, aki azt tervezi, hamarosan gyermekeinek adja át székét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!