szakmai gyakorlat

2017.12.27. 17:26

Külföldön is szerezhetnek munkatapasztalatot a diákok

Az Erasmus+ program keretében horvát partneriskolából érkezett diákok töltöttek el kéthetes szakmai gyakorlatot Várpalotán a közelmúltban a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma vendégeként. Tavasszal viszonozni fogják a látogatást a várpalotai diákok.

Szabó Péter Dániel

Eladónak tanuló horvát diákok gyakorlati foglalkozáson vettek részt a Faller szakképző iskolában. A lehetőség a magyar diákok számára fennáll, csak élniük kell vele Fotó: Szabó Péter Dániel

Négy fémipari és négy eladótanuló, valamint tanáraik érkeztek a Faller szakképzőbe, hogy hasznos tapasztalatokat szerezzenek az iskolában és a tanműhelyekben. A szakmai gyakorlat mellett a fiatalok közös tanórákon vettek részt, s természetesen szabadidős programokra is jutott idő a Magyarországon töltött két hét során.

Eladónak tanuló horvát diákok gyakorlati foglalkozáson vettek részt a Faller szakképző iskolában. A lehetőség a magyar diákok számára fennáll, csak élniük kell vele Fotó: Szabó Péter Dániel

A látogatást rövidesen viszonozzák a várpalotai intézmény tanulói, hiszen márciusban nyolc gépészeti tanuló és négy eladónak tanuló fiatal háromhetes szakmai gyakorlatra utazik Nova Gradiskába. Előtte februárban pedig Finnország lesz az úti cél, összesen 28 napot tölthet el az északi országban hét logisztika és szállítmányozás képzésen részt vevő diák, illetve öt elektrotechnikus, tájékoztatta lapunkat Hajdu István, a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatója.

A nemzetközi tapasztalatszerzésre már régóta lehetőségük nyílik a Faller szakképző diákjainak, az intézmény ugyanis az utóbbi három évben mindig sikerrel pályázott a programban, így meg tudják teremteni a kiutazás és a szakmai gyakorlat anyagi hátterét.

- A lehetőség minden diákunk számára adott. Csupán egy jelentkezési lapot kell kitölteniük az iskolában, ezt követően pedig egy nyilvános kiválasztási szempontrendszer szerint döntünk arról, hogy mely diákok csatlakozhatnak a programhoz. A szorgalom, a magatartás és a nyelvtudás mellett a szakmai elhivatottság is szerepet játszik abban, hogy kik vehetnek részt a több héten át tartó külföldi gyakorlatokon. A lehetőség minden tanulónk számára adott, csak élni kell vele – tette hozzá Hajdu István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!