jubileum

2018.04.21. 17:25

Születésnapos turisztikai iroda – 20 éves a veszprémi Tourinform

Húszéves fennállását ünnepelte a helyi Tourinform iroda szombaton.

Marton Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az iroda 1998 áprilisában nyitott meg, negyvenhetedikként csatlakozva az országos hálózathoz, mondta Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Kiemelte, az iroda magas színvonalon szolgálja ki a városba érkező turistákat, ezt bizonyítja az is, hogy Az Év Tourinformátora szakmai díjat az iroda megalapítója és első vezetője, Lőrincz Katalin, és a jelenlegi irodavezető, Szabó Renáta is elnyerte. Porga Gyula polgármester arról beszélt, az iroda a város „arca”, az ideérkezők először leggyakrabban ide térnek be, itt kapják meg az első mosolyt és a városról szóló információkat.

Az eltelt két évtizedben három helyszínen működött a jelenleg az Óváros téren üzemelő iroda, elevenítette fel Lőrincz Katalin. Kiemelte, hatalmas bizalmat kapott a munkához, a munkatársakra mindig számíthatott, a helyi szolgáltatók nyitottak és együttműködők voltak. Szabó Renáta elmondta, a húsz év alatt közel 600 ezer főt szolgáltak ki személyesen, telefonon és írásban, összesen 120 kiállításon képviselték a várost, míg a Veszprém turisztikai értékeit bemutató kiadványokból közel 1,2 milliót adtak át érdeklődőknek különböző vásárokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!