Új hegyközségi elnökök

2018.05.04. 07:00

Tisztújításokat tartottak a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken

A három borvidéki hegyközséből kettőben új elnököt választott a tagság. A Csopak és Környéke-Balatonaliga- Balatonfőkajár Hegyközségben maradt a korábbi elnök, Feindl Lajos.

Sági Ági

A Szentantalfai Hegyközségben Varga Zoltántól Brazsil Dávid vette át a stafétát. Brazsil Dávid a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, és Balatoncsicsón működik a Brazsil család borászata.

A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközségben Szabó Istvánt Baloghné Király Mónika váltotta. A bajai kötődésű, szőlő- és gyümölcstermesztő, agrárkémikus és növényvédelmi szakirányító végzettséggel is rendelkező új hegyközségi elnök 18 éve működteti férjével Pécselyen családi borászatát. Kétszer volt a városban az év bortermelője, és több más díjat is megkapott.

- Azt az irányt szeretném folytatni, amit Szabó István elkezdett. A hegyközség mostanra országos elismertségű, az első tíz hegyközség között szerepel. Ehhez szeretnék fiatalos gondolkodást és lendületet, jó kommunikációt tenni. Szeretném ha a szőlészek és a borászok közötti kapcsolat is erősödne – mondta el lapunknak Baloghné Király Mónika.

A hegyközség most gőz-erővel a Városi Borversenyre készül. Ezt május 10-én és 11-én tartják majd. A versenyt mindig nagy érdeklődés kíséri, mert nagy a tétje. Ezen a rendezvényen dől el, hogy mely borászatok vehetnek majd részt a Balatonfüredi Borheteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!