fejlesztések

2018.07.26. 07:00

Tovább szépül a Cholnoky városrész

Folytatódik a parkolók felújítása a Cholnoky városrészben, és tervezik a bölcsőde energetikai megújítását is.

Marton Attila

Tóth Györgyi önkormányzati képviselő beszámolt a városrész jövőbeni fejlesztési terveiről Fotó: archív

A településrészen tavaly befejezett és az idei évre tervezett fejlesztésekről kérdeztük Tóth Györgyit, a választókerület önkormányzati képviselőjét. Elmondta, tavaly folytatódott a városrész murvás parkolóinak leaszfaltozása: a Cholnoky út 11., valamint a Lóczy utca 38. és 40. közötti társasházak előtti parkolók kaptak szilárd burkolatot. A városrészi óvodában négy csoportszobát parkettáztak újra, valamint bővítették a közvilágítást a Cholnoky út 23. és az iskola közötti járdaszakaszon.

Az önkormányzati képviselő az idei tervekről elmondta, az élelmiszerboltnál folytatódik a közvilágítás bővítése, az Ady utca 75. és 77. mögötti területen fejlesztik a játszóteret és szilárd burkolatot kap az oda vezető sétaút. A Nagy László utca mellett létesített fitneszparkot esésvédő gumilapokkal burkolják le, a sportpályájánál négymillió forintból új eszközökkel bővítik a játszóteret és ivókutat is létesítenek. Folytatódnak a parkolófelújítások is: idén a Simon István utca 1–2. épületek előtti parkolót aszfaltozzák le, és a Nagy László utca 1. és a Lóczy utca 40. közötti járdaszakaszt újítják fel, valamint bővítik a kamerarendszert.

Tóth Györgyi önkormányzati képviselő beszámolt a városrész jövőbeni
fejlesztési terveiről Fotó: archív

A városrészben nemcsak önkormányzati, hanem európai uniós forrásból is fejlesztéseket hajtanak végre: az Aprófalvi bölcsőde energetikai megújítására – amelyben korszerűsítik a fűtést és kicserélik a nyílászárókat – 230 millió forint áll rendelkezésre, a beruházás 2019-re fejeződik be.

Tóth Györgyi elmondta, a korábbi éveknek megfelelően képviselői keretéből május közepétől virágosztást szervezett, ősszel pedig zöldhulladékgyűjtésre alkalmas zsákokat oszt. A képviselői keretből összesen 1,2 millió forinttal támogatja a helyi intézmények működését: az iskolában finanszírozza a diákoknak a színházbérletet és a jutalomkönyveket, az óvoda és a bölcsőde új játszóeszközök vásárlására fordítja az összeget. A civil szervezetek munkáját 800 ezer forinttal segíti a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!