Dobel

2018.12.07. 07:00

Nagy sikert arattak a magyar portékák Tótvázsony német testvértelepülésén

Hattagú küldöttség utazott a múlt héten Dobelbe, Tótvázsony 2200 fős német testvértelepülésére. A Fekete-erdő hegyvidéki területén található kis faluban már második alkalommal vettek részt a szombat–vasárnap megrendezett vásáron.

Molnár Sándor

Az adventi rendezvényen tizenkét tótvázsonyi termelő termékét árulták a küldöttség tagjai Fotó:Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Az adventi rendezvényen tizenkét tótvázsonyi termelő termékét árulták a küldöttség tagjai. A magyar standnál a helyiek kóstolhattak például fahéjas diót, kolbászt és sajtot is, melyek iránt nagy érdeklődést mutattak. Sikere volt a lekvárnak, méznek, paprika­krémnek, és a Janka Tanya termékeinek is.

Az adventi rendezvényen tizenkét tótvázsonyi termelő termékét árulták a küldöttség tagjai Fotó:Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A küldöttség árult még Tótvázsony–Dobel feliratú kerámiatálakat is, és minden érdeklődő vagy vásárló kapott ajándékba egy-egy német nyelvű falinaptárt Tótvázsony jövő évi programjaival. A két település 2019-ben ünnepli majd a partnerség 25 éves jubileumát.

A mostani kinttartózkodás alatt a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület stábja tizenegy interjút készített azokkal a helyi emberekkel, akik részt vettek a kapcsolat létrehozásában és építésében. Itthon folytatják majd a forgatást, és egy film készül a jubileumi programra, amolyan visszatekintőnek – tudtuk meg Szendrei Szilárdtól, a küldöttség vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!