kiemelt cél a gyógyturizmus erősítése

2019.01.11. 11:30

Népszerű a pápai Várkertfürdő

A pápai Várkertfürdő árbevétele nőtt 2018-ban, és a látogatottsági adatokra sem lehetett panasz, így túlzás nélkül kijelenthető, hogy sikeres évet zárt a létesítmény.

Polgár Tibor

A pápai Várkertfürdő népszerű a vendégek körében, amit a létesítmény növekvő árbevétele is alátámaszt

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Nagy Zsolt, a Várkertfürdőt működtető Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója a Naplónak nyilatkozva kifejtette, habár a júniusi rossz idő miatt abban a hónapban a szokásosnál kevesebben voltak a strandjukon, a nyár többi részén egyenletesen sokan keresték fel a fürdőt, és több napon is háromezer feletti vendégszámot regisztráltak. Egész évben ugyanígy népszerűnek számítottak a beltéri szolgáltatásaik, különösképpen a szaunázás.

– 2017 végén megújítottuk a szaunavilágunkat, korábban pedig a spa jellegű, például a masszázzsal, aromafürdőzéssel, szoláriummal kapcsolatos szolgáltatásainkat, amikre komoly igény mutatkozik.

A pápai Várkertfürdő népszerű a vendégek körében, amit a létesítmény növekvő árbevétele is alátámaszt Fotó: Polgár Tibor/Napló

Olyannyira, hogy a szaunarészleg esetében érdemes elgondolkodni a mielőbbi bővítésen, erre előreláthatólag mintegy tízmillió forintot szánunk 2019-ben – hangsúlyozta Nagy Zsolt. Mint mondta, 2018-ban 15 éves lett a Várkertfürdő, és elérkezett az idő a vendégeik számára kevésbé látványos, azonban a biztos és gazdaságos üzemeltetést elősegítő beruházások megvalósítására, amikhez tavaly hozzá is láttak. Emellett jutott forrás egy játékhajó felépítésére a strandon a gyerekek részére, illetve a népszerű fallabdapálya felújítására.

A vezérigazgató úgy fogalmazott, a gyógyászati részlegük hangsúlyos jelentőséggel bír, abban még nagyon sok lehetőséget lát, hiszen Pápán kiváló minőségű a gyógyvíz, melynek országos szinten is kiemelkedően magas az ásványianyag- tartalma. – Az általunk nyújtott gyógyszolgáltatások színvonalában és a kapacitások tekintetében további jelentős lehetőségek rejlenek. A pápai gyógyturizmus vonatkozásában érdemes lenne újragondolni a fürdőnek és a városnak a stratégiáját, mivel az általunk képviselt minőséget és szolgáltatásokat, valamint a település előnyeit jobban ki lehetne használni – mutatott rá Nagy Zsolt.

A Várkertfürdő vezetőjétől megtudtuk azt is: elkészültek az építési hatóság által kiállított engedélyes tervek egy saját, 48 szobás szállodára. 2019-ben a fő feladat az üzleti és a finanszírozás tervek kidolgozása lesz, majd ha minden jól megy, várhatóan 2020-ban megkezdődhet az építkezés. A jelenlegi elképzelés szerint a közvetlen fürdőkapcsolatú, mintegy 750 négyzetméter alapterületű, háromemeletes, négycsillagos szálloda az uszoda és a termálfürdő közötti részen épülne meg. Ezzel többek között új főbejáratot kapna a Várkertfürdő. Az előzetes költségbecslések alapján 1-1,2 milliárd forintba kerülne a beruházás, aminek a finanszírozásához saját forrással, hitelfelvétellel, illetve esetleg pályázati segítséggel egyaránt kalkulálnak.

– A Várkertfürdő az elmúlt öt év tekintetében kifejezetten felfelé ívelő pályán van, ezt kell megőriznünk. A létesítmény népszerű a vendégek körében, a működése pedig stabil, költséghatékony, mindez pedig biztos alapot jelent a további fejlesztésekhez – jelentette ki Nagy Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!