Rizlingeket kóstoltak

2019.05.02. 07:00

Kiválasztották Veszprém idei borát

Idén a Balatonfüred-Csopaki borvidék egyik pincészetének olaszrizlingje lesz az év bora a megyeszékhelyen.

Marton Attila

A borokat nyolctagú zsűri értékelte

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A város borát harmadik alkalommal választották ki, a döntést a júliusi Rozé, rizling és jazz napok megnyitóján jelentik be, mondta el Martonosi Zsolt, a kezdeményezés és a bírálat főszervezője.

Idén meghívásos alapon a Balatonfüred-Csopaki Borvidék tíz pincészetének egy-egy olaszrizling borát bírálták szakemberek. A bírálaton nyolctagú zsűri vett részt, veszprémi éttermek és szállodák sommelier-i és üzletvezetői. A grémiumba a Villa Medici, a Betekints Hotel, a Fricska, az Oliva, a Gusto 13, a Gusto Delicate, és a Historia Malomkert delegált tagokat. A vakkóstolón százpontos skálán értékelték a jellemzően 2017-es és 2018-as tételeket a résztvevők.

A borokat nyolctagú zsűri értékelte
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A győztes olaszrizlingből az önkormányzat reprezentációs célokra vásárol, valamint a bírálaton résztvevő éttermek kínálatában is megjelenik a kiválasztott bor. A borbírálatra ellátogatott Porga Gyula polgármester is.

Jövőre a Somlói Borvidékről választják ki Veszprém város borát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!