Megyei körkép

2019.06.18. 16:00

Június 19-ig javítható az Egységes kérelem

Június 11-én zárult le az idei Egységes kérelem benyújtási időszaka. Veszprém megyében – a 2018-as adatokhoz hasonlóan – 4580 darab támogatási igényt adtak be összesen 160 ezer 698 hektár területre. Országosan közel 171 ezer kérelem érkezett mintegy 5 millió hektárra vonatkozóan.

Laskovics Márió

Június 19-ig, szerdáig van lehetőség a 2019. évi Egységes kérelem javítására. A gazdálkodók érdekében a Magyar Államkincstár idén is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét, amellyel megelőzhetőek az esetleges levonások, szankciók. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfélkapura kiküldött végzésben a gazdálkodók arról is értesítést kapnak, ha a kérelmek előzetes ellenőrzésekor komolyabb problémát talált a Kincstár – adta hírül a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A pontatlan igénylések, a túligénylések, átfedések szankciómentes javítására szerdáig van lehetőség az előzetes egyeztetésről szóló elektronikus felületen (W0199). A javítással kapcsolatos esetleges kérdéseikkel a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya munkatársaihoz fordulhatnak a gazdálkodók. Mint megtudtuk, a kérelmek előzetes ellenőrzéséről szóló végzések már beérkeztek a kérelmezők ügyfélkapuira.

Országosan mintegy 17 ezer, Veszprém megyében 641 kérelem esetében van szükség javításra vagy pótlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!