a legkorszerűbb gyártás történik majd

2019.06.05. 12:17

Tízmilliárdos beruházás Litéren: a jövő acélszerkezeteit gyártják

Tízmilliárdos beruházással a német Sennebogen-csoport, illetve a Termelés Logistic Centrum Kft., (TLC) a jövő acélszerkezeteit gyártó cégét építi fel Litéren, közölte megkeresésünkre Michael Seiferling ügyvezető igazgató.

Kovács Erika

Ilyen lesz az új litéri gyártócsarnok 2020-ban, ahol a jövő acélszerkezeteit gyártják majd Fotó: TLC Kft.

Litéren, 13 hektáros területen építik fel a 29 ezer négyzetméteres gyártóüzemet, amelyben 80 új munkahelyet hoznak létre. A 10 milliárd forintos beruházást a magyar kormányzat mintegy 1,27 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti. Michael Seiferling ügyvezető igazgató elmondta, Balatonfüreden a TLC Kft. 1995 óta nagyméretű emelőgépek, markológépek, daruk, lánctalpas járművek acélszerkezetét gyártja. A Balaton-parti városban összesen 550 embert foglalkoztatnak, akik ismerik az új, komplex gyártási folyamatokat, a cég folyamatosan képezi őket.

Ilyen lesz az új litéri gyártócsarnok 2020-ban, ahol a jövő acélszerkezeteit gyártják majd Fotó: TLC Kft.

A litéri telephely létrehozását a megnövekedett rendelésállomány indokolja, ahol az új daruberendezésekkel, robottechnikával, hatalmas megmunkálóközpontokkal és új festési technikával a legkorszerűbb gyártás történik majd. Az új üzemet az ideális közlekedési összeköttetés miatt a dolgozók könnyen elérik. A beruházás előkészítése idén áprilisban kezdődött, az új gyár átadását 2020 szeptemberében tervezik. Az új gyártóüzemek mellett az ügyvezetés Litéren, 2021-re egy új képzési centrum létrehozását is tervezi, amelyben a konstrukciós részleget és egy fejlesztési központot integrálják.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján a témában közzétette, az 1993-ban alapított TLC Kft. 1996-ban vásárolta meg a Ganz Danubius Balatonfüredi Hajógyár teljes ingó és ingatlanvagyonát, a székhelyét is a Balaton-parti városba helyezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!