hirdetés

2019.11.06. 15:36

Babaváró hitel igénylésének menete

A babaváró hitel igénylésének menete összetettebb, mint egy a személyi kölcsönöké, ezért összesítettük a teendőket, hogy leegyszerűsítsük a számodra a hitel felvételét.

A babaváró hitel igénylésének menete a jogosultság ellenőrzésével indul, hiszen meg kell felelned az előírásoknak, amiket a babaváró hitel kapcsán hoztak – jogosultságellenőrző kalkulátorunkkal ezt könnyedén megteheted a babaváró hitelt összesítő aloldalunkon. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, akkor a következő a banki kondíciók ellenőrzése, hiszen akár több tízezer forintot is spórolhatsz, ha jól döntesz.

A babaváró hitel igénylésének menete a szükséges dokumentumok összegyűjtésével folytatódik. Szükség lesz a személyazonosító okmányokra, 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolásra, bankszámlakivonatokra, a TB jogviszony igazolásaira, házassági anyakönyvi kivonatra, várandósgondozási kiskönyvre, de csak akkor, ha a kismama már állapotos, viszont több banknál nem szükséges erkölcsi bizonyítványt és köztartozás-mentességről szóló NAV igazolást kérni, elég csak nyilatkozatot tenni róla.

A babaváró hitel igénylését bankban kell benyújtani. Ehhez azonban meg kell tenni a következő lépést a babaváró hitel igénylésének menetéből, ami a legmegfelelőbb bank kiválasztása. A kondíciók a rendeletben szereplő feltételek miatt minden banknál megegyeznek, ezért érdemes a bankok induló kedvezményei és a jövedelmi elvárások szerint választani. Ha ez megvan, akkor a bank kitöltött igénylőlapját és az összegyűjtött dokumentumokat be kell nyújtani, amit továbbítanak a Magyar Államkincstár felé, ahol ellenőrzik a jogosultságot. Ha minden rendben, akkor következik a hitelbírálat, ami maximum 10 napig tarthat. A babaváró hitel igénylésének menete a szerződéskötéssel, majd a folyósítással ér véget, természetesen csakis pozitív hitelbírálat esetén.

Ennyi lett volna a babaváró hitel igénylésének menete. Amennyiben kérdésed lenne a témáról, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!