Péntektől vasárnapig

2019.11.07. 11:00

Összeköti a termelőket és a fogyasztókat a Bakony Expó

Minőségi kézműves termékek, gasztronómiai különlegességek, élőhal-bemutató és családi programok is várják az érdeklődőket péntektől a Bakony Expón a Veszprém Arénában.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az évről évre népszerűbb rendezvényt hatodik alkalommal szervezi meg a veszprémi önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Jakab Ibolya szervező elmondta, a látogatószám évről évre emelkedett, a kezdeti ötezer után tavaly már meghaladta a 16 ezret az érdeklődők száma.

Kiemelte, az idei rendezvényen több mint 120 kézműves és őstermelő kínálja majd portékáját, a látogatók többek között tejtermékek, húskészítmé­nyek, édességek, olajok, lek­vá­rok, szörpök, borok, pá­linkák és számos egyedi kézműves termék – ékszerek, textíliák, kerámiák, fazekasáruk – közül választhatnak.

Idén a hal kapja a főszerepet: a látogatókat élőhal-bemutató várja szórakoztató játékokkal és nyereményekkel, míg a Gasztroudvarban számos hal- ételt – halászlé, sült keszeg, harcsakolbász, harcsanyárs – lehet megkóstolni.

A minőségi portékák és a finom falatok mellett ezúttal is gazdag családi programot nyújt a Bakony Expó: kicsiknek és nagyoknak is élményt kínálnak a népi játékok, a horgász-halász ügyességi feladatok, a mesterségek bemutatója és az elmaradhatatlan állatsimogató.

A rendezvény november 8-án, pénteken 14–19 óra között, november 9-én, szombaton 9–19 óra között, november 10-én, vasárnap pedig 9–18 óra között várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!