meghatározó a litéri beruházás

2020.01.09. 16:00

Rekordévet zártak a balatonfüredi TLC-nél

Rekordévet zárt a Sennebogen-csoport, mondta egyebek mellett Walter Sennebogen, a Balatonfüreden kilenc éve működő Termelés-Logistic Centrum (TLC) Kft. tulajdonosa évértékelőjében a helyi Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban a közelmúltban a cég dolgozói előtt. A csoportnak világszerte 1600, Füreden 550 alkalmazottja van.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Elhangzott az évértékelőn, rendkívüli és rekordévet zárt a csoport, ahol minden idők legnagyobb forgalmát érték el. Cégeiktől a 10 tonnástól a 400 tonnásig a teljes gépkínálatból naponta kilencet szállítottak ki a piacokra.

- A pole pozíciót sikerült megvédeni – fogalmazott a tulajdonos. Walter Sennebogen külön köszönettel beszélt a tízmilliárdos litéri beruházás szemszögéből az összefogásról, az ahhoz nyújtott segítségről, amit a fejlődés egyik alappillérének nevezett. Mint mondta, csapatmunka volt, mindannyiuk áldozatkészsége, rendelkezésre állása áll mögötte. Hatalmas munkát jelent az új munkatársak integrálása, betanítása, amihez a füredi dolgozók ugyancsak nagy segítséget nyújtottak.

Walter Sennebogen, a balatonfüredi TLC tulajdonosa biztató jövőről beszélt az évértékelőn a dolgozók előtt a zsúfolásig megtelt szabadidő-központban
Fotó: Kovács Erika/Napló

A feladat a későbbiekben is az, hogy pozíciójukat, helyüket, forgalmukat megtartsák, illetve megvédjék. Ennek érdekében idén is nagyon sok beruházást kezdtek el, amiből az egész csoporton belül is kiemelkedik a litéri, amely Magyarország legmodernebb acélszerkezeteket gyártó üzeme lesz, Európában pedig az egyik legkorszerűbbnek számít majd.

Más gyáraikban is végeztek beruházásokat, így egyebek mellett gyártósorokat telepítettek, új szolgáltató központot, raktárat, vevőszolgálatot, logisztikai bázist hoznak létre egy új, modern épületben, ahonnan az egész világon biztosítják az alkatrész-utánpótlást. A világhírű müncheni munkagép-szakvásár központi helyén a csoport zöld szíveként szerepelt a TLC, így Balatonfüred is.

A tulajdonos üdvözölte a füredi kézilabdás sikereket, és örömmel beszélt arról, hogy szívesen támogatják az élvonalbeli csapatot.

Walter Sennebogen utalt rá, nagy átalakulások történnek a világban, amiknek hatása lesz Balatonfüredre is. Eszerint az eddigi nyílt szabad kereskedelem tavaly erős gátakat kapott például a vámok és más korlátozó szabályozók által, Ázsiában, ahol a világ lakosságának fele él, komoly gazdasági erő működik, ami nagy hatással lesz más országok gazdaságára is.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A tulajdonos-cégvezető szólt a klímaváltozásról is, aminek hatását lehet érezni, ezért is lesz meghatározó a litéri beruházás, mert ott megújuló energiákat használnak. Nagy kihívást, feladatot jelent a digitalizáció, amit kiemelten kezelnek Füreden is, és beruháznak az elektromobilitásba, miszerint az összes gépbe építenek elektromos csatlakozót, és nemsokára az elektromos rakodógépek is piacra kerülnek. Extrém, hosszú életű, 127 ezer üzemórára képes gépeket gyártanak, ami azt jelenti, mintha egy ember az autójával hatmillió kilométert menne.

- Jó év vár ránk idén – fogalmazott a tulajdonos, majd elegendő munkát, az összes kapacitás lekötését ígérte Balatonfüreden is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!