nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára

2020.05.11. 07:00

A megyeri vendéglátók már készülnek az első turisták fogadására

Komendánt Irén és Nagy László, a megyeri vendéglátást, turizmust szervező vállalkozók már az idei nyáron több mint negyven vendéget, jövőre pedig a terveik szerint akár kétszer ennyit tudnak majd fogadni a vendégházakban.

Tóth B. Zsuzsa

A megyeri vendéglátók már készülnek az első turisták fogadására a kis település házainak kicsinosításával, felújításával, valamint a környezet szépítésével

Irén és László üzemeltetésével nyáron hét vendégház és a Pajta bisztró nyílik meg újra Megyeren a turisták előtt. Jelenleg az idegenforgalmi szezonra készülve felújítják és berendezik az épületeket, parkosítanak, füvesítenek, fákat ültetnek.

Komendánt Irén kialakított egy fűszernövénykertet, mely igazi ékköve lett a Pajta bisztró udvarának. A dizájn megtervezését is személyesen végzik, Irén nagy hangsúlyt fektet a vendéglátóhely megjelenésére. A páros együtt készíti a kerthelyiség és a vendégtér dekorációs elemeit: csiszolnak, festenek, Irén antikol.

Komendánt Iréntől megtudtuk, már most nagy kereslet van a rendezvények, például esküvők iránt, sőt a jövő évre is van már érdeklődés ilyen célból. Emellett például gyermektáboroknak, többnapos gasztronómiai tanfolyamoknak, közösségépítő tréningeknek adnak majd helyet a falu vendégházai.

A vállalkozó páros egy új étterem, valamint további nyolc vendégház építését tervezi. Az azok kialakításához szükséges területek felosztása és az építési tervek engedélyeztetése folyamatban van. A vendégek marasztalása érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiai élvezetekre, Magos Zoltán séffel együttműködve. Továbbá még ebben az évben épül teniszpálya és medence, a gyerekeknek állatsimogatót alakítanak ki, hogy a legkisebbek megismerjék a vidéki élet ezen szeletét is. Az épületek a helyi rendezési tervben előírtak szerint követik a vidékre jellemző építészeti hagyományokat. A vendégek asztalára a környék Vidék Minősége védjeggyel ellátott termékei, sajtjai, szörpjei, lekvárjai, füstölt árui, zöldségei, gyümölcsei kerülnek.

A megyeri vendéglátók már készülnek az első turisták fogadására a kis település házainak kicsinosításával, felújításával, valamint a környezet szépítésével

A vállalkozó páros a településen igyekszik jó kapcsolatot ápolni az önkormányzattal, ezt társadalmi munkájuk felajánlásával is bizonyítják. A Hetyei utcában két vendégház is található, azonban az aszfaltút nagyon rossz állapotban van a kátyúk miatt. Az önkormányzat forráshiány miatt nem tudja rendbe hozni, így Nagy László felajánlotta a képviselő-testületnek, hogy társadalmi munkában helyreállítja az utat és kitisztítja a vízelvezető árkot. A felajánlást a képviselő-testület örömmel elfogadta. László, Nagy János képviselő és Baloghné Raffai Anna alpolgármester összefogva saját forrásból finanszírozza az útjavítást és a vízelvezető árok kitisztítását. A munkálatokat még májusban elvégzik.

Irén és László a barátaikkal létrehozta a Kreatív Mozaik Egyesületet, amely a helyi értékek és a közösségi élet fellendítését tűzte ki célul. A helyi önkormányzattal és a lakossággal összefogva május második felében virágosítást szerveznek a faluban. Ezen az eseményen mutatkozik be először az egyesület a helyieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!