fejlesztés

2020.05.21. 07:00

Korszerűsítették a devecseri lomis piacot

Korszerűbb használtcikk-piac várja május 23-tól, szombattól a látogatókat a településen, ugyanis mintegy 311 millió forint európai uniós támogatásból, illetve több mint 40 millió forint önkormányzati forrás bevonásával korszerűsítették a létesítményt – tájékoztatta a Naplót Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere.

Borsos Renáta

Devecserben is kezd újraindulni az élet

Fotó: Borsos Renáta/Napló

A város vezetője lapunknak nyilatkozva kifejtette: a megújult devecser-meggyeserdei használtcikk-piac területén egy nagyszabású közműberuházás keretében kiépítették az ivóvíz-, a szennyvíz-, a csapadékvíz- és villanyhálózatot. A terület kereskedelmi és ipari célú hasznosításához hozzájárul a közvilágítás, valamint az új aszfaltos utak is.

Ferenczi Gábor elmondása szerint a mostani beruházással létrehoztak 25 összközműves parcellát. Továbbá az elmúlt hónapokban mintegy 15 millió forint ráfordítással megtisztították a területet a nagyrészt „örökölt” hulladéktól, ennek eredményeként közel a duplájára emelkedett a parkolóhelyek száma.

Összegzésképpen elmondható, hogy május 23-tól, szombattól rendezettebb, tisztább és színvonalasabb környezet fogadja majd a látogatókat a használtcikk-piacon – hangsúlyozta Devecser polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!