navigare necesse est

2020.05.18. 16:00

Pünkösdkor kezdődik a 174. hajózási szezon a Balatonon

Megkezdődik a 174. hajózási szezon a Balatonon, de a járványhelyzet miatt elmarad a szokásos ünnepség, derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tájékoztatójából. A hajózás eddig minden évben húsvétkor kezdődött meg, amit idén május 30-ra halasztott a társaság.

Kovács Erika

A személyhajózásban augusztus 15. volt az év legforgalmasabb napja

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Eszerint a Balaton két partja közötti kirándulójáratok napi négyszer közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony között. Naponta háromszor Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között.

A pünkösdi szezonindító hétvégétől kilenc kikötőből sétahajójáratokat is indít a Bahart. Naponta indul sétahajó Siófokról, Balatonfüredről, Keszthelyről. Hétvégén további hat kikötőből, Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamint Révfülöpről is lehet egy órán át sétahajózni.

A hajózásnál az óvintézkedéseket be kell tartani, így például a másfél méteres távolságot, zárt térben maszkot kell tenni, jegyvételnél célszerű érintős bankkártyával fizetni. A Bahartnál arra is figyelnek, hogy a hajókon ne legyen zsúfoltság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!