hirdetés

2020.10.26. 11:36

„Kerékpárral a munkahelyre„ napelemes útvilágítás Berhidán

„Kerékpárral a munkahelyre„ állami támogatású projekt keretén belül távfelügyeletes napelemes útvilágítás-rendszer épült Berhidán

A napelemes technológiák fejlődésével már rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek megoldást nyújtanak környezetbarát, gyorsan kivitelezhető, akár intelligens közvilágítás alkalmazására.

Remek példa erre a Vilatti-Tech Kft. által nemrégiben kivitelezett, 54 db kandeláberből álló kerékpárút-világítási rendszer Berhidán.

A lámpatestek 8-10 nap üzemidő-tartalékkal rendelkeznek, így kielégítik a különböző besorolású utak megvilágítási előírásait, tehát többnapos napsütésmentes időszakban is problémamentes a működés.

A kandeláberek önálló működésre is képesek, de a hozzájuk kapcsolt antennák segítségével távműködtetéssel vezérelhetők, monitorozhatók, üzeneteikkel az esetleges problémák gyorsabban javíthatók. A távműködtetés a helyszínen kézi vezérlővel, távolból GSM hálózaton keresztül a rendszerhez illesztett átjátszóval (geteway) lehetséges.

A kompakt kialakítással minden szerkezeti egység a fejben került elhelyezésre, így nincs szükség külön napelemtáblára, robosztus oszlopra, nagy akkumulátorokra, külön vezérlő egységre, ezért a megjelenés esztétikusabb, az üzembiztonság jóval magasabb.

A rendszer olcsóbb és gyorsabb a hálózatos közvilágítás kiépítésénél, mert a jogszabályok alapján a nyomvonalas építmények között sajátos építménynek számít, ezáltal nem építési engedély köteles.

A talajcsavaros rögzítéstechnikának köszönhetően gyorsan telepíthető, nyommentesen áttelepíthető, megszüntethető, áthelyezhető, rugalmasan illeszkedve a települések változó igényeihez. A talajcsavaros rögzítés legalább egyenértékű a betonozással, ha nem jobb.

Az 5 évenkénti akkumulátor cserén kívül a rendszer más karbantartást nem igényel, de a telepítő cég azért javasolja legalább 1 évenként a napelemek takarítását.

A cég weboldalán további információkat találnak:

A cég webáruházában megtekinthetőek és rendelhetőek a termékek.

 

Elérhetőség

Cégnév / Név: Vilatti-Tech Kft.

Telefon: +36306304727

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!