Modern gyárak éjszakája

2020.11.13. 10:30

Virtuálisan mutatkozik be három megyei üzem

Idén negyedik alkalommal rendezi meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Modern gyárak éjszakáját. Az érdeklődők a járványügyi helyzetre való tekintettel virtuálisan tekinthetnek be a gyárak működésébe november 13-án.

Molnár Sándor

Tavaly is nagy volt az érdeklődés

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Veszprém megyéből három cég kapcsolódik be a rendhagyó akcióba. A Modern gyárak éjszakája programsorozat célja azon innovatív, high-tech, zöld megoldások megmutatása, amelyek versenyképessé, mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket. Az idei eseményhez több mint 60 vállalkozás csatlakozott, ám a járvány miatt csak virtuálisan lesznek bejárhatók a gyárak.

Megyénkből a zirci Bakony Elektronika Kft., a herendi VPS Systems Kft. és a nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft. kapcsolódik a rendhagyó akcióhoz. Zentai Tibor, a Vesz-Mont ügyvezetője elmondta: kétperces videófilm és három megszólaló segítségével mutatják be a nemesvámosi vállalkozást. Hozzátette, sajnálják, hogy az érdeklődők személyesen nem járhatják be az üzemet, pedig az akciónak eredetileg pont az a célja, hogy a jelenlévőknek olyan impulzusokat adhassanak, amelyek ebbe az irányba terelik őket.

Tavaly is nagy volt az érdeklődés Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az ügyvezető megjegyezte, tavaly nagy sikere volt náluk a rendezvénynek, élvezetes túrákat állítottak össze a vendégeknek, akik közel kétszázan érkeztek a Modern gyárak éjszakájára. Az online bemutatkozás lehetősége kevésbé tudja visszaadni azt az élményt, amelyet személyesen szerezhettek volna a látogatók, de alkalmazkodni kell a jelenlegi helyzethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!