piac

2021.01.30. 11:00

Az árak nem lettek alacsonyabbak, de nagy a kínálat a veszprémi vásárcsarnokban

Diót, mandulát és mogyorót árulok – mutatott körbe portékáin pénteken reggel a veszprémi piacon Beszprémi Géza, aki Balatonfüredről jár a megyeszékhelyre árulni.

Juhász-Léhi István

Beszprémi Géza két éve árul diót a veszprémi piacon Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Lapunknak nyilatkozva elmondta: a dió saját termesztése, és két esztendeje ül az árusok oldalán a veszprémi csarnokban.

– Kevés a nyugdíjunk a nejemmel, így jól jön egy kis kiegészítés – árulta el Beszprémi Géza, aki egyébként aktív korában kereskedő volt, míg a felesége virágüzletben dolgozik. Büszkén mesélte azt is, hogy két gyermeke van: egy lány és egy fiú.

– Kijárok a telekre is dolgozni, de a piacot azért szeretem különösen, mert itt emberekkel találkozom és beszélgethetek velük egy jót, a járványhelyzet ellenére is – fogalmazott a balatonfüredi árus.

Beszprémi Géza két éve árul diót a veszprémi piacon
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Hobbim nem igazán volt, leginkább maszekolgattam a szabadidőmben. Meggyőződéssel vallom: ha akar, az ember mindig talál valamilyen elfoglaltságot, munkát – hangsúlyozta Beszprémi Géza, aki azt is elárulta nekünk, hogy több mint fél évszázada költözött a nejével Balatonfüredre, eredetileg egy Pápa melletti településről származik.

– Ha az ember reggel elfogyaszt nyolc-tíz szem diót vagy mandulát, az sok más mellett nagyon jót tesz a gyomornak – mondta útravalóul a 74 esztendős árus.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Járva egyet a piacon megállapíthattuk, hogy az árak nem lettek alacsonyabbak, sőt: a vöröshagyma kilója 280 forint, a lila hagymáé 450, míg a sárgarépáé 350, a saláta darabja pedig ugyancsak 350 forint. A brokkoli kilója 1480 forintba kerül. A karfiolt kilónként 980, a céklát 300, a zellert 680 forintért lehet hazavinni. Egy kilogramm dughagymáért 1200 forintot kértek, ugyanakkor a kínai kelsaláta darabja 300 forint volt, a fehér retek darabja pedig 350 forint. Egy csomag petrezselyem 500 forintot kóstált, a jégsaláta darabonkénti ára 680 forint volt, ahogyan a tv paprika kilója szintén.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi piacon láttunk fokhagymát is, melynek kilója 2300 forint volt, míg a paradicsomé 680, a narancsé 560, a mandariné 850 forint. Egy doboz kiwiért 600 forintot kellett fizetni.

Pénteken Veszprémben az alma és a banán kilója egyaránt 450 forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!