fogékonyak a szépségre

2021.03.30. 14:00

Új herendi porcelánüzlet nyílt Kazahsztánban

Az abu-dzabi boltnyitás után Kazahsztánban, Almatiban, az Intercontinental Hotelben nyílt új, herendi porcelánt árusító üzlet.

Molnár Sándor

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra

A Herendi Porcelánmanufaktúra kiemelt figyelmet fordít a térség országaira. Simon Attila vezérigazgató hangsúlyozza, a térség országainak lakberendezési és asztali kultúrájába jól beilleszthető a herendi porcelán, az ott élő emberek fogékonyak az általuk hordozott szépségre és értékekre, nyitottak a kézi készítésű herendi porcelán befogadására.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A kazah AMINA és a Herendi Porcelánmanufaktúra közötti partneri együttműködési megállapodás eredményeként 2021 márciusában megnyílt új herendi bolt nyitórendezvényének címe Herendi tavasz volt, ezzel is utalva a megújulásra. A megnyitóra elfogadta a meghívást Blaumann Ferenc, Magyarország kazahsztáni főkonzulja. A megnyitó vendégei között volt még Botayeva Balym Jumabayevna asszony, a Kazah Üzletasszonyok Egyesületének elnöke.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

Az újonnan megnyílt boltban a porcelánmanufaktúra hatalmas termékválasztékából mintegy ezer darab herendi porcelánt mutatnak be a nagyközönségnek. Az üzletben megtalálható a Viktória-, Rothschild- és bécsi rózsaminták széles választéka, valamint naturalisztikus kivitelű herendi figurák, de emellett limitált darabszámú teáskészletek is. Kifejezetten a herendikisplasztika-gyűjtőket is szeretnék megszólítani, ezért különleges kivitelű gímszarvasfigurákat is bemutatnak.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A Herendi Porcelánmanufaktúrának a Föld több mint 50 országával van kereskedelmi kapcsolata, ehhez mostantól már a kazah piac is hozzátartozik.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.veol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/az-arab-vilag-elso-herendi-porcelanuzlete-nyilt-abu-dzabiban-4510237/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!