Bőséges a választék és nagy a kereslet

2021.04.25. 20:00

Megyénkben sem unatkoznak a nyílászárócserével foglalkozó szakemberek

Nagyon sok munka van, az építőipar a feje tetejére állt. Ez az iparág tavaly jól jött ki a pandémiából, hiszen több megbízatásunk lett – nyilatkozta a Naplónak Garami András, a nyílászáró-beépítéssel foglalkozó Garboda Kft. ügyvezetőigazgató-helyettese.

Juhász-Léhi István

Manapság nem unatkoznak a nyílászárócserével foglalkozó szakemberek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A családtámogatásoknak betudhatóan még több a munkánk, és mellette több projektben is részt veszünk. Elsősorban nyílászárókkal, árnyékolástechnikával, garázskapuval foglalkozunk, ez a fő profilunk – mondta Garami András. Hozzátette, a nyílászárók piacán kétfajta rendszer van, az úgynevezett alap 70-es, valamint egy prémium kategória, melyet inkább új építésű családi házakhoz szoktak javasolni. Az alap 70-est régebbi családi házaknál szokták beépíteni nyílászárócserekor. Az ablakokat két- és háromrétegű üvegezéssel gyártják, viszont Garami Andrásék alapból háromrétegű üvegezéssel adják a nyílászárókat.

A megrendelőknek fontos, hogy tudjanak válogatni, és manapság van is miből, hiszen nagyon széles a paletta. Garami András szerint vannak, akik gyengébb minőségű ablakot adnak el olcsóbban, és vannak a piacon olyanok, akik felső kategóriát árulnak drágán, azonban létezik jó kategória elfogadható áron is. Az ügyvezetőigazgató-helyettes megjegyezte, az utóbbi időben nagyon sok szakember kivált a nyílászárós cégektől és egyéni vállalkozó lett, legutóbb éppen az otthonfelújítási program miatt. Ők a gyártótól megveszik az ablakokat, és azokat értékesítve, beépítve igyekeznek megélni.

Manapság nem unatkoznak a nyílászárócserével foglalkozó szakemberek Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Mi nyolc év jótállást adunk a nyílászárókra, egy évet az árnyékolástechnikára, mert ennyit vállal a gyár. Teljes a szolgáltatásunk a nyílászáró-értékesítéstől kezdve a belső visszajavításig. A cégen belül megvan mindenre a szakemberünk, legyen az nyílászárócsere vagy éppen kőművesmunka – nyilatkozta Garami András. Egyébként a nagy kereslet miatt cégük hamarosan bemutatóteret szeretne nyitni Budapesten, Győrben és a Balaton-parton is.

– A munkaerőhiánnyal mi is küzdünk, ez az építőiparban évek óta problémát jelent – hangsúlyozta az ügyvezetőigazgató-helyettes. Hozzátette: náluk az asztalos- és a kőművesvégzettség már előnyt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!