visszafogott nyárra számítanak

2021.05.21. 06:50

Készül a szezonra a pápai Várkertfürdő

Javában készül a nyárra a Várkertfürdő, a 6-14 éves gyermekeknek úszótábort is szerveznek – mondta el Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Polgár Bettina

A működési feltételek biztosítottak Fotó: várkertfürdő

Nagy Zsolt kifejtette, folyamatban van egy több mint húszmillió forintos beruházás, mely várhatóan az utószezonra készül el. – Ez egy pihenőteret foglal magába, ami korábban hiányszolgáltatás volt. Az előző időszakokban ugyanis mindig csak korlátozott számú napozóágy fért el a medencék körül, most azonban egy közel 160 négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület készül, ami megoldja a gondot – magyarázta a vezérigazgató. Hozzátette, emellett az elmúlt egy év nehézségei miatt csak a szükséges javítási és karbantartási munkákat tudták elvégezni.

Rámutatott, az uszoda és a konditerem már elérhető a látogatók előtt, a termálfürdő és a minihotel május 22-én, szombaton nyit, a strand esetében pedig június elseje lenne a cél, de ez függ az időjárástól és az érdeklődéstől is. Kiemelte, a nyári táboroztatásra is készülnek: a Várkertfürdő idén is megszervezi az úszótábort a 6-14 éves gyermekek számára. A tábor június 21-től indul heti turnusokban, melyek hétfőtől péntekig tartanak, 8-tól 16 óráig. Egy turnus 15 gyermek jelentkezése esetén indul el, és minden turnusban maximum negyvenen vehetnek részt.

A működési feltételek biztosítottak
Fotó: várkertfürdő

A vezérigazgató kifejtette, visszafogott nyárra számítanak: a 2019-es évhez viszonyítva nyolcvan százaléknál nagyobb teljesülést nem jósolnak, de lehet, hogy még ez is optimista becslés. – A fürdők üzemeltetői még tanácstalanok, nagy a kiszámíthatatlanság, sok probléma övezi a fürdők nyitását és a közelgő nyári üzemet. Ezekre tekintettel ugyanis a fürdőknek vissza kell duzzasztani a dolgozói létszámot, ami sok helyen nem egyszerű. A Várkertfürdőben ugyanakkor nem volt elbocsátás, ezért a működési feltételek biztosítottak, de a nyár mindenképpen magasabb dolgozói létszámot igényel. Ha lehet, diákmunkásokat is szeretnénk foglalkoztatni – zárta Nagy Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!