Fejlesztés

2022.02.11. 16:00

Pénzt nyert a falusi turizmus beindítására Hegyesd

Zöldturisztikai fejlesztésekre nyert több mint 11 millió forint pályázati támogatást a település.

Tóth B. Zsuzsa

A turisztikai fejlesztés keretében mászófalas játék is készült a faluközpontban a gyerekeknek Fotó: önkormányzat

A Hegyesdre fel! projekt célja a falusi turizmus beindításával a település gazdasági életének élénkítése, a lakosságszám csökkenésének, a népesség elöregedésének megállítása – tudtuk meg Stark Sándor polgármestertől. A községben tíz fejlesztés készült a pályázat keretében, hogy a helyben élőknek és a látogatóknak, természetbarátoknak idilli környezetet biztosítsanak. 

 

Padokat, fedett kiülőket, szemeteseket, mászófalas játékokat helyeztek el, kerékpárokat szereztek be és azok tárolását is megoldották egy mobil garázs beszerzésével, valamint a hegycsúcsra távcsövet telepítettek, amelyen keresztül a látogatók gyönyörködhetnek a kilátásban. A kerékpárok lehetővé teszik az itt élők és a községbe látogatók számára, hogy a környező tájakat bejárva megismerjék a Tapolcai-medencét, a Balaton-felvidéket. A pályázat segítségével digitális idegenvezetést is kialakítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!