Átadás

2022.03.22. 06:50

Valóra vált az álom, újra megnyithatott a kolontári kisbolt

A településen egy éve bezárt kisbolt helyett más helyen – egy teljesen felújított épületben – megnyíló üzlet avatóünnepségén Horváth Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy nagy veszteség egy község életében, amikor egy kisbolt bezár, de egy álom válik valóra, amikor egy év elteltével új helyen, bővített választékkal újra kinyithat.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A képen az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: Horváth Zoltán polgármester, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Nyőgéri Zsuzsanna bolttulajdonos, Korcsok Péter a kivitelező cég részéről Foto: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A polgármester háláját fejezte ki Nyőgéri Zsuzsannának, az élelmiszerbolt új üzemeltetőjének, hogy a rövid határidő ellenére is benyújtotta pályázatát a Magyar falu program felhívására, és szívből gratulált a sikeréhez. A térség országgyűlési képviselője, Kovács Zoltán elmondta, hogy a Magyar falu programmal olyan fejlesztések sorozata indult hazánkban, amelyben a kétezer fő alatti településeken először van lehetőség arra, hogy kisbolt-üzemeltetésre és -felújításra lehessen pályázni. A pályázatban ingatlanfejlesztésre, eszközbeszerzésre, bértámogatásra is lehetett támogatást igényelni, és önerőre ugyancsak szükség volt jó néhány pályázó esetében. Hozzátette, a kormány negyvennyolcmilliárd forintot különített el országosan a kétezer lelkesnél kisebb településekre, mely támogatási lehetőséggel 2400 helység sikerrel élt is. 

 


Kovács Zoltán véleménye szerint a település ismét gazdagodott egy új szolgáltatással, melyhez sok-sok elégedett vásárlót kívánt a pályázónak és a falunak egyaránt. Az átadóünnepség zárásaként a Kolontári kiskórus dalcsokrát hallgathatták meg a község lakói. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!