Várják a szavazatokat

2023.02.15. 19:00

Melyik a legszebb erdő? Nyereményjáték az Agrárminisztérium felhívására

Vajon melyik Magyarország legszebb erdei helye, természeti kincse? Erre keresi a választ az Agrárminisztérium azt általa meghirdetett, 22 héten át zajló nyereményjátékban.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

Az Agrárminisztérium februárban elindított sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot, közösségi oldalán pedig megoszt nyolc olyan helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amelyekre szavazni lehet. A 22 héten át tartó szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek. 

Az Agrárminisztérium célja a figyelem felhívása hazai erdeinkre, azok természeti kincseire, amelyek minden évszakban csodálatosak, így bármikor érdemes meglátogatni őket. Mint felhívásukban írják, Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint egymillió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából. Az erdőgazdálkodás célja az erdők védelme és a fenntartható gazdálkodás. Eredményeképpen az erdők megőrzik biológiai változatosságukat, termő- és felújuló képességüket, valamint megfelelnek a társadalom közjóléti és ökoturisztikai céljainak is. 

Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók
Fotós: Szijártó János/Napló

A 21 társaság az ország minden pontján gondot fordít az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább kétmilliárd forintot fordít természetvédelmi célú feladatokra, további négymilliárdot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!