Évadnyitás

2023.04.04. 11:00

Ismerősként köszöntötték egymást árusok, törzsvásárlók a zirci termelői piacon

"Már megtartják a piacot? Nem tudtam, nem hoztam magammal kosarat. Pedig tavaly minden szombatomat azzal kezdtem, hogy körülnéztem a termelői vásárban" – mondta egyik olvasónk és aztán fonott vesszőkosarat vett magának az egyik árusnál. Zircen és könyékén többen hasonlóképp várták, hogy megint járhassanak a városközpont fedett vásárterén először tavaly tavasszal megrendezett piacra.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Ezentúl megtehetik, év végéig minden szombaton 8 és 12 óra között. Az első alkalmat idén április 1-én tartották meg és azt tapasztaltuk, hogy a fedett vásártérre folyamatosan érkeztek az érdeklődők. Az árusok azért óvatosabban fogalmaztak a forgalmuk kapcsán, bizakodóak, azt remélik, hogy az elkövetkező hetekben többen visszaszoknak a piacra: akárcsak a múlt év második felében, rendszeresen kijárnak megnézni a termelői és a kézműves portékákat. Annak kimondottan örültek, hogy elkészült a szélfogó, így kevésbé kellett fázniuk. A vásárlókat viszont kicsit meglephette a helyszín emiatt megváltozott látványa, ami abban is segíthet, hogy a vásározásra többen felfigyeljenek, ugyanis az oszlopok közé kifeszített vásznakra mutatós ábrák kerültek. 

A kínálatra nem lehetett panasz, a húsárut és házi süteményt kínáló asztaloknál többen sorban álltak. Válogathattak a vevők maguknak többek közt krumplit, káposztát, hagymát, újhagymát, répát, zellert, csicsókát, vehettek diót, babot, savanyúságot, szörpöket, lekvárokat, csípős paprikakrémeket. Még kifújt kacsa- és libatojást, más húsvéti díszeket is nézegethettek az ünnepre készülve. Sokan ismerősként köszöntötték egymást, azokat a termékeket keresték, amiket már a múlt évben megkedveltek és ezúttal is jóízű beszélgetések egészítették ki az ebédhez való beszerzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!