Hosszú hétvége

2023.04.06. 09:00

Természetjárókat várnak húsvétra bakonyi szállókba

Tágabb családdal töltött otthoni ünnep vagy szűkebb családdal közös utazás? Tudjuk, hogy pár éve a magyarok körében az utóbbi szokás is elterjedt, azaz szívesen töltik a húsvéti hosszú hétvégét szálláshelyeken. A hotelek, a panziók a következő napokban emiatt telnek meg a Bakonyban.

Rimányi Zita, Tóth B. Zsuzsa

– Minden húsvétkor több vendégünk szokott lenni, ezúttal is többet várunk, de az előzetes jelentkezések alapján még nem minden szobánkat foglalták le. Hozzánk ilyenkor, az ünnepi tavaszi hétvégére rendre olyanok érkeznek, akik szeretnének a Bakonyban kirándulni, és többen az időjárás függvényében döntik el, útnak indulnak-e. A környékbeli falvak húsvéti programjai szintén vonzhatják őket – mondta el Szakács Istvánné, a zirci Rézkakas Fogadó munkatársa. 

Az Alsópere Park Szállóban biztosan teltház lesz húsvétkor, tudtuk meg Szabados Zsolt ügyvezetőtől. Vendégeik ezúttal három-négy éjszakát alszanak náluk, jellemzően csütörtökön érkeznek és hétfőn vagy kedden indulnak haza. Az ünnepi hosszú hétvégét töltik a Bakonyban és nagyrészt természetkedvelők, természetjárók. Egyébként is a hétvégék a leginkább kedveltek a Park szállóban, szombatonként és vasárnaponként mostanában minden szobája megtelik. Főképpen különleges elhelyezkedése miatt vonzó. Ez a szállás ugyanis az erdő közepén található, az Olaszfaluhoz tartozó településrészben. Tulajdonképpen egy vadászház, ezért szeptembertől februárig kizárólag vadászokat fogad. Márciustól szeptemberig viszont mások is foglalhatnak itt szállást, főleg természetközeliségét értékelők teszik ezt meg. 

A tapolcai Hotel Gabriella tulajdonosa, Mezőssy Zoltán szerint a hosszú hétvégén telt ház lesz a tóparti szállodában. - A korábbi években már több héttel az ünnep előtt lefoglalták a vendégek a szobákat, idén kivárnak, csupán az utóbbi két hétben realizálódtak a foglalások. Sőt, az időjárás miatt még az utolsó pillanatban is lehetségesek visszamondások, volt már példa ilyenre. Reméljük az idő nem lesz akadálya a szép, hosszú hétvégének és sok vendég lesz ebben az évben is húsvétkor - mondta a tulajdonos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!