A Balaton-felvidék helyi jellegzetességei

2023.07.27. 12:00

Éltető völgy a Művészetek völgyében

Idén tizenharmadik alkalommal nyitotta ki kapuit az Éltető Völgy Kapolcson, a Művészetek völgyében. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tagjai a Csigaház udvarán fogadják a látogatókat.

Szijártó János

Az Éltető völgy udvarának állandó programját különféle népi játékok, táncházak, vetélkedők, kézműves-foglalkozások színesítik

Forrás: szervezők

Erről Orbánné Polgár Zsanett projektkoordinátor tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, a Jókai utca 6. szám alatt található Éltető Völgyben kézműves termékek és finomságok között válogathatnak az érdeklődők. Ráadásul "A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék" védjeggyel rendelkező termelőkön és szolgáltatókon keresztül bárki megismerheti a Balaton-felvidék helyi jellegzetességeit visszatükröző egyedi kincseit és értékeit. Az udvar állandó programját színesítik a különféle népi játékok, táncházak, vetélkedők, kézműves-foglalkozások, pálinkakóstolók és borkóstolók. Kicsiket és nagyokat várnak a délutáni kézműves-foglalkozásokra mindennap 14.30-tól 17.30-ig. Akit érdekel a természet és annak felfedezése, megismerheti az egyesület által összeállított Balaton-felvidéki turisztikai kínálatot – túraútvonalakat, településeket, épített és természeti látnivalókat.

Az Éltető Egyesületről nem árt tudni, hogy Veszprém vármegyében, több mint 1000 négyzetkilométeres területen végzi vidékfejlesztési munkáját. Tagjainak száma jelenleg 349, köztük 77 civilszervezet, 216 vállalkozás és 53 önkormányzat. - Hazai és nemzetközi partnereinkkel együttműködve az elmúlt 15 év során az egyesület egyedülálló, széleskörű tapasztalatokat szerzett, valamint kiemelkedő eredményeket ért el a fenntartható vidékfejlesztés területén. Jelentős gyakorlatot szerzett a társadalmi összefogás, a közösségi gondolkodás, az erősebb helyi identitás megteremtése és az ezek érdekében történő munkavégzés ösztönzése területén - emelte ki Orbánné Polgár Zsanett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!