Középpontban a magyar élelmiszer

2023.09.14. 17:25

Coop Rally Várpalotán olimpiai bajnokokkal

Várpalotára is ellátogatott csütörtökön az immár 17. alkalommal megrendezett, a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító Coop Rally, amelynek keretében Fábián László, Kósz Zoltán, Szabó Gabriella és Szász Emese olimpiai bajnokokkal is lehetett találkozni a helyi Szuper Plusz üzletnél.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

A kezdeményezés ismét szeretné felhívni a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére, amelynek fontosságára az elmúlt, kihívásokkal teli gazdasági időszak is rávilágított. A cél a tradíciókra épülő korszerű és versenyképes élelmiszer-előállítás bemutatása.

A rali 2006-ban indult útjára, és napjainkig 135 Magyarországon működő gyártót és forgalmazót mutatott be. Az idei szakmai program Nyugat-Magyarország gyártóihoz és forgalmazóihoz látogatott el szeptember 13-14-én, hangzott el a várpalotai Coop Szuper Plusz üzletnél tartott sajtótájékoztatón.

– Nagy öröm számunkra, hogy a Coop Rally egyik állomása Várpalota, ahogy az is, hogy a cégcsoport már korábban felfedezte városunkat, s működteti élelmiszerüzletét, amit néhány évvel ezelőtt kívül-belül szépen fel is újítottak. Ez minőségi előrelépést jelentett a kereskedelem területén településünkön – mondta el Campanari-Talabér Márta.

Várpalota polgármestere hozzátette, a rendezvénynek egyik célja a minőségi magyar termékek népszerűsítése, s ehhez kicsiben ők is próbálnak hozzájárulni Várpalotán. – Van egy kiváló szociális szövetkezetünk, amelynek munkatársai a helyi és környékbeli termelők bevonásával állítanak elő és forgalmaznak kézműves élelmiszereket, többek között lekvárokat, savanyúságokat, szörpöket és ivóleveket. Magánemberként és polgármesterként egyaránt azt gondolom, hogy minden lehetséges módon érdemes előtérbe helyezni a helyben készült, egészséges és minőségi élelmiszereket – mondta el a városvezető.

Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja hangsúlyozta, a várpalotai üzlet ékköve a cégcsoport Szuper Plusz kategóriájának, s egyben jelképe annak, mit gondol kereskedelmi csoportjuk ma a modern kereskedelemről. Rédei István, a várpalotai üzletet működtető Co-op Star Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, a Coop Rally alapvető célja a magyar termékek népszerűsítése, ám azt is fontos megemlíteni, hogy olyan gyönyörű városokra irányítja rá a figyelmet, mint az elmúlt években komoly fejlődésen átesett Várpalota. Hozzátette, a Szuper Plusz kategóriájú üzletek jó lehetőséget adnak a nagy cégek mellett a hazai kis- és közepes vállalkozások termékeinek forgalmazására is.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára arról beszélt, hogy a Coop az olimpiai mozgalom régi és elkötelezett támogatója, ezért olimpiai bajnok társaival, Szabó Gabriellával, Szász Emesével és Kósz Zoltánnal örömmel vállalták, hogy sportos feladatokkal fogadják Várpalotán a rali résztvevőit.

Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, a Coop-csoportnak hatalmas szerepe van a hazai élelmiszer-kereskedelemben, hiszen több mint 800 kistelepülésen egyedüliként biztosítják a bevásárlás lehetőségét, ezzel nagy szolgálatot tesznek a magyar családoknak. Ráadásul más láncokkal ellentétben tényleg elkötelezettek a magyar termékek forgalmazása mellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!