16 főnek adnak munkát

2023.09.26. 17:30

Félmilliárdos beruházást avattak Devecserben

Egy cég nagy beruházásának átadása ünnep a cég és a város életében egyaránt.

Tóth B. Zsuzsa

Tatai Attila, Kungl Roland, Rákosi Balázs és Kovács Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről beszélt a TAT-KER Kft. legújabb beruházásának átadóünnepségén Kovács Zoltán országgyűlés képviselő. 

Amint elmondta, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében 164,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással, közel félmilliárd forintból megvalósult fejlesztés során új gyártócsarnok épült, és a szükséges technológia beszerzése is megvalósult a cégnél. 

– Az ipari park területén ez egy rendkívül jelentős beruházás, a cég életében pedig a legmagasabb szintű. Köszönet illeti azokat, akik a céget elindították három évtizeddel ezelőtt, és akik itt dolgoztak, kijelölték a stratégiát és eljutottak oda, hogy ma egy önálló raktárral, gépesített rendszerrel, a termelékenységet jócskán megnövelve adnak itt 16 főnek munkát. Valamint lehetőséget biztosítanak azoknak a kis- és nagykereskedelmi láncoknak, amelyek az itt készülő termékeket árusítják. A Ginop célja elősegíteni a gazdaság fejlesztését, különösen a kis- és középvállalkozásokét (kkv), tekintettel arra, hogy a foglalkoztatottak legjelentősebb részét ez a szektor adja. A KKV-k nélkül ma komoly munkanélküliséggel néznénk szembe Ezért a program célkitűzései között volt, hogy növeljük a kkv-k ellenállóképességét a gazdaság területén, próbáljuk azokat feltőkésíteni, a versenyképeségüket növelni, mert így lehet a szervezeteket hosszabb távon a gazdaságban tartani. Ráadásul nem könnyű éveken vagyunk túl, 2008–2010 között pénzügyi válság volt a világban, aztán jött a Covid, ma pedig háború dúl a szomszédban, és annak minden gazdasági következményét el kell viselnünk. A ginopos pályázatoknál hat prioritás van, többek között a vállalkozásfejlesztés, de fenntartható munkaerőpiacról is kell beszélnünk, valamint fenntartható gazdasági fejlődésről, amelynek jó példája ez a cég. Technológiai fejlesztésről ugyancsak szó van ez esetben, hiszen a korszerű gyártósor és a targoncák mellett itt már minden olyan dolog adott, amely biztosítja a hatékony és versenyképes termelést. Egy helyre koncentrálták a termelést a telephelyen, itt, ahol műanyagipari termékek készülnek a szemeteszsákoktól a hűtőfóliáig, asztalterítők, székpárnák és minden olyan termék, amely a hétköznapjainkat megkönnyíti, szebbé teszi. Fontos az ilyen cégek fenntartása, fejlesztése, az pedig külön öröm, hogy megújuló energiát használnak, napelemmel működtetik a rendszer egy részét. Egy korszerű, tiszta, a dolgozók számára is mindennel jól felszerelt üzemről van szó – mondta a képviselő, és gazdaságos, hatékony üzemelést, üzleti sikereket kívánt.     

Rákosi Balázs ügyvezető úgy fogalmazott, hogy az új gyártó- és csomagolócsarnok közel ötszázmillió forint beruházással készült, 400 millió forint körül volt az építés, a fennmaradó összeg az eszközbeszerzést, napelemes beruházást fedezte. Az ügyvezető hozzátette, hogy a cég története közel harminc évre nyúlik vissza, kétszemélyes családi vállalkozásként indult. 2001-ben a család már a két gyermekkel együtt folytatta a munkát a kft.-ben, 2017-ben pedig átalakult a cég, elérve mai tulajdonosi felépítését. 

Az ünnepségen a szónokok közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!