Logisztikai központ

2023.09.14. 18:52

Többcélú beruházás közel három és fél milliárd forintból

A Mecsek Füszért Zrt. legújabb beruházását Veszprémben hajtotta végre, ahol egy, a mai kornak megfelelő logisztikai központ készült el. Teljes költsége 3 milliárd 450 millió forint volt, amiből 765 milliót vissza nem térítendő állami támogatás keretében kapott a cég. A létesítményt szeptember 14-én adta át Nagy István agrárgazdasági miniszter, Nobilis Márton államtitkár, Kovács Tamás, a kivitelező cég elnöke, Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, a Nyírzem Cégcsoport elnöke és Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

A sajtótájékoztatón Nagy István a vásárlók tudatossá formálását emelte ki. Keressék, válasszák a magyar terméket, mert ezen múlik a hazai gazdaság sikere. A COOP hálózata a legkisebb településeken is jelen van, így a beruházás a vásárlók érdekeit is szolgálja, mert településmérettől függetlenül mindenkinek joga van olyan ellátást kapni, amilyenre szüksége van. Ezt egy sok évtizedes hagyományokkal rendelkező cég képviseli. – A Mecsek Füszért beruházása példaértékű, a COOP bolthálózatának közel tizedét adó társaság nem kevés forrással járult hozzá a mai kornak megfelelő logisztikai központ kivitelezéséhez – mondta el a miniszter.

Takács Szabolcs a vidék megtartó erejének növelésére mutatott rá, s felajánlotta a kormányhivatal segítségét a humánerőforrás biztosításában célzott programokkal, képzésekkel, kormányzati támogatások folyósításával.

Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora szerint ma a legnagyobb hiány pont a humánerőforrás területén van, ezért az oktatásnak nagy a jelentősége. Egyetemük kifejezett stratégiája, hogy olyan – akár vállalati – partnereket keresnek, akik révén még gyakorlatiasabb oktatásban részesülhetnek a hallgatóik. A Coop-pal hosszú évekre visszanyúló, a tavalyi évben deklarált megállapodásként rögzített együttműködésük is ezt a célt kívánja szolgálni.

Pekó László örömét fejezte ki, hogy növekedésben, fejlődésben, hatékonyságban, költségcsökkentésben jól együtt gondolkodó csapat áll mögötte. Nagy Lajosné vezérigazgató a cég jelentős hazai szerepéről beszélt az élelmiszer-kereskedelemben, a növekedés, fejlődés stratégiájának köszönhetően. Míg korábban a nagykereskedelemre épült leginkább a Mecsek Füszért tevékenysége, addig ma a kiskereskedelem adj a bevétel jelentős részét, ami tavaly összességében 69 milliárd forintot tett ki.

Az új logisztikai központ hasznos alapterülete 8521 m2, átlagos belmagassága a raktározási területen 12,5 méter. Az energiahatékonyság javítása érdekében a tetőfelületen napelemeket helyeztek el, így az energiaszükséglet negyedét megújuló energia biztosítja. A fejlett technológiának köszönhetően egyszerűbb megoldásokkal, gyorsabban, hatékonyabban végezhetők a logisztika feladatai. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!