Fejlődés

2023.11.16. 11:30

Út- és közvilágítás fejlesztés következik a sümegi ipari parkban

Jól érzékelhető növekedés, fejlődés jellemezte a sümegi ipari parkot az elmúlt években, ami most út- és közvilágítás fejlesztéssel folytatódik.

Szijártó János

Aint azt Végh László polgármester munkatársunk kérdésére elmondta, az önkormányzat még tavaly nyújtotta be a „Közlekedési feltételek javítása és az Inkubátorház napelemmel történő ellátása a Sümegi Ipari Parkban” című pályázatát, amelyet támogatásra érdemesnek találtak az elbírálók. Az összességében mintegy 300 millió forintos beruházás lényeges részeként napelemek a kerültek az Inkubátorház épületére. A folytatásban az itteni utak aszfaltozása várható, beleértve a régebbi és az újabb utat is, valamint a közvilágítás fejlesztése is a pályázat részét képezi. A polgármester jó hírként azt is elmondta, hogy több éven át húzódó egyeztetések eredményeként végre eltűnt a posta melletti romos épület. A város önkormányzata Papp Imre várkapitánnyal szoros együttműködésben elérte, hogy az ingatlan tulajdonosa, a Magyar Posta megnyugtató módon rendezze a belváros szívében hosszú időn át éktelenkedő épület sorsát.

Amint azt Végh László polgármester munkatársunk kérdésére elmondta, az önkormányzat még tavaly nyújtotta be a  „Közlekedési feltételek javítása és az Inkubátorház napelemmel történő ellátása a Sümegi Ipari Parkban” című pályázatát, amelyet támogatásra érdemesnek találtak az elbírálók. Az összességében mintegy 300 millió forintos beruházás lényeges részeként napelemek a kerültek az Inkubátorház épületére. A folytatásban az itteni utak aszfaltozása várható, beleértve a régebbi és az újabb utat is, valamint a közvilágítás fejlesztése is a pályázat részét képezi.
A polgármester jó hírként azt is elmondta, hogy több éven át húzódó egyeztetések eredményeként végre eltűnt a posta melletti romos épület. A város önkormányzata Papp Imre várkapitánnyal szoros együttműködésben elérte, hogy az ingatlan tulajdonosa, a Magyar Posta megnyugtató módon rendezze a belváros szívében hosszú időn át éktelenkedő épület sorsát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!