Rangos megmérettetés

2023.11.17. 15:30

Veszprém vármegyei díjazottja is van az Év Homlokzata 2023 pályázatnak

November 16-án a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett jelentették be az Év Homlokzata 2023 pályázat nyerteseit. A díjátadó során a zsűri öt kategóriában hirdette ki a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat. A Veszprém vármegyei pályázatok közül került ki az egyik különdíjas a díjátadón.

Családi ház kategóriában különdíjat érdemelt az aszófői Présház megújulása
Forrás: Baumit

A Baumit idén tizenegyedik alkalommal írta ki az Év Homlokzata pályázatot családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, valamint műemlék kategóriában. A kiemelkedően színvonalas pályaműveket november 16-án, a verseny lezárását követő díjátadó keretein belül ismerték el.

A Baumit ügyvezető igazgatói különdíj nyertese, valamint az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel jutalmazták. A zsűri az 5 kategórianyertesen túl, 12 Baumit különdíjat is kiosztott, valamint sor került a Baumit ügyvezető igazgatói különdíjasának és a szeptemberben megrendezésre került közönségszavazás győztesének kihirdetésére is.

A Veszprém vármegyéből érkező pályázatok egyike is elismerést szerzett a rangos megmérettetésen: családi ház kategóriában különdíjat érdemelt az aszófői Présház megújulása. 

A homlokzati átalakítás Rogoz Péter tervei alapján, a Szomáta-Color Bt. kivitelezésében valósult meg.

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 142 pályázat érkezett: családi ház kategóriában 35, társasházban 19, középületben 26, energetikai felújításban 42 és műemlék kategóriában 20, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!