Modern gyárak éjszakája

2023.11.11. 15:00

Veszprémi üzem működésébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők

Hazánkban több mint nyolcvan, míg vármegyénkben hat vállalat csatlakozott a hetedik alkalommal életre hívott Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozathoz. Veszprémben a Balluff-Elektronikai Kft.-hez is érkeztek látogatók, akik megismerhették vendéglátójuk termelési és azt támogató területeinek működését, illetve bepillantást nyerhettek azon technológiai innovációkba, amelyek a hatékonyságuk növelését támogatják.

Király Ferenc

A Modern gyárak éjszakája program látogatói bepillantást nyerhettek a veszprémi Balluff-Elektronika Kft. működésébe

Fotó: Király Ferenc

Idén a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Kft. gondozta az eseményt, így az érdeklődők megismerkedhettek az idehaza tevékenykedő, egyes területeken vagy mutatók alapján kiemelkedő eredménnyel működő gyárak tevékenységével, valamint egyedi megoldásaival. A program egyúttal felhívta a figyelmet azokra a gyárakra és üzemekre, melyek az innováció, a kutatás- és szervezetfejlesztés, továbbá a menedzsment területén világszínvonalat képesek elérni. Az ország különböző pontjairól jelentkező cégek a nehézipartól a könnyű- és a feldolgozóiparon át az egészségügyi iparig mindenféle ágat képviseltek. A Modern gyárak éjszakája november 10-én délután négy órakor indult el, így valamennyi helyszínen egy időben kezdődött el a versenyképes és példaértékűen működő gyárak és üzemek látogatása. Az összejövetel nemcsak a lakosság számára volt érdekes, hiszen a részt vevő vállalatoknak is lehetőséget kínált arra, hogy megjelenésükkel ismertséget és elismerést szerezzenek.

A programhoz a Balluff-Elektronikai Kft. is csatlakozott, ahol közel nyolcvan érdeklődőnek mutatták be azokat a folyamatokat és technológiákat, melyek hozzájárulnak hatékony és sikeres működésükhöz. Az interaktív bejárás során kiderült, hogy a királynék városában 1989-ben alapított, folyamatosan növekvő cég világszerte az innovatív technológiát, a minőséget képviseli, és az ipari automatizálás terén nagy tapasztalattal rendelkezik. 

Fotó: Király Ferenc

Vezető szenzor- és automatizálási szakértőként kiváló minőségű érzékelő-, azonosítási és képfeldolgozó-megoldások átfogó portfólióját kínálja, beleértve a hálózati technológiát és szoftvereket. A vállalat munkatársai bemutatták, hogyan állítják elő termékeiket, miként működnek folyamataik, ám megismerhették a Balluff értékeit és kultúráját is. Elhangzott, hogy veszprémi és csetényi telephelyükön évente több mint négymillió érzékelőt, azonosítási megoldást, ipari kommunikációs és hálózati technológiához szükséges alkatrészeket és ezekhez kapcsolódó termékeket gyártanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!