Sonkarikumok

2024.03.05. 20:00

Különlegességgel ünnepel a Pápai Hús

Alapításának 111 éves évfordulóján egy igazi különlegességgel jelenik meg a Pápai Hús Kft. A húsvét előtt boltokba kerülő, limitált kiadású, legfinomabb válogatott alapanyagokból készülő Sonkarikumok minden darabját pontosan 111 napig, vagyis csaknem négy hónapig érlelik.

Haraszti Gábor

A háromféle ízvilágban készülő termékcsalád egy igazán rendkívüli változatot is felvonultat. A húsipari társaság ugyanis a Tokaji Gróf Degenfeld Szőlőbirtokkal együttműködve egy olyan tételt is készít, amelynek érleléséhez a borászat szamorodniját használják fel – írja a ma.hu.

Fotó: Pápai Hús Kft.

– A sertésfrikandóból készülő különlegességhez sókeveréket és az említett Tokaji Szamorodnit is tartalmazó fűszeres pácot használnak. A bor karakteres íze és illata mellett a babérlevél, a csillagánizs és a mustármag ad a sonkának rendkívüli, kiegyensúlyozott ízvilágot. A sonkamesternek köszönhetően a végeredmény egy kellemesen füstölt, a bor és a felhasznált fűszerek jegyeit magán hordozó száraz érlelt sonka, amely méltán kap helyet a prémium sonkák között. 

Ínyencséggel készül húsvétra a pápai cég
Forrás: Pápai Hús Kft.

Az ünnepélyes bemutatón Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője kifejtette, az élelmiszeripar és azon belül is a húsipar markáns átalakuláson megy keresztül az egész világon. A sikerhez új szemléletre, bátor döntésekre, új, a fogyasztók kíváncsiságát felkeltő termékekre van szükség. A társaság pedig éppen ebbe az irányba tett egy érdemi lépést a Sonkarikumokkal. Tóth Máté, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok ügyvezetője reményét fejezte ki, hogy hogy az új termék el fogja nyerni a fogyasztók tetszését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!