Kismértékű emelkedés

2024.03.13. 07:00

Lakáspiac – alig nőtt az új ingatlanok négyzetméterára, de hogy áll Veszprém?

A vidéki lakáspiac kínálati négyzetméterárai idén, az első negyedévben átlagosan mindössze 0,7 százalékkal haladják meg a tavalyi hasonló időszaki értéket – közölte az Otthon Centrum.

Benkő Péter

Lakáspiac Veszprémben – épülnek új lakások, a négyzetméterárak egymillió forint felettiek

Hozzátették, hogy ilyen kismértékű emelkedésre legutóbb a koronavírus-járvány második hulláma alatt volt példa, s tapasztalatuk szerint a legtöbb projektben nem vagy csak minimálisan emeltek árat a fejlesztők.

Lakáspiac - Veszprémben is épülnek új ingatlanok
Lakáspiac - Veszprémben is épülnek új ingatlanok
Fotó: Benkő Péter/Napló

Megtudtuk a nagyvárosok rangsorát az árak tekintetében, mely szerint ma Debrecen a legdrágább 1,22 millió forintos fajlagos négyzetméterárral. Sopron négyzetméterenként 1,18 millió forinttal a második, míg Szeged 1,12 millió forinttal a harmadik helyen áll. Egymillió forint feletti fajlagos ár jellemző Érdre, Pécsre és Veszprémre. A többi nagyvárosra az jellemző, hogy az átlagos négyzetméterár megközelíti az egymillió forintot. A felmérés szerint a huszonöt vármegyei jogú városban 259 projektben hatezer lakás épül, ez nagyjából azonos az előző negyedéves adatokkal.

A projektek számát ugyancsak Debrecen vezeti, ezt követi Szeged és Pécs. A legkevesebb új lakás Hódmezővásárhelyen és Békéscsabán épül, de jelenleg Esztergomban, Dunaújvárosban és Salgótarjánban sincs aktív beruházás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!