Lesz idő a felkészülésre

2024.03.20. 14:00

Rengeteg pályázat, megemelt összegek gazdáknak

Több különböző pályázat jelenik meg hamarosan, melyekben az agrárium érintett. A Natura 2000-es gyepterületeket kompenzáló kiírást már közzétették, és az előttünk álló időszakra 14,7 milliárd euró, azaz 1500 milliárd forint áll rendelkezésre hatvankilenc pályázati felhívásban.

Benkő Péter

Minden pályázat könnyen lehívható, egyszerűen elszámolható lesz. A pályázati felhívásokkal olyan célok elérését tűzte ki célul az Agrárminisztérium, mint az élelmiszeripari feldolgozókapacitás javítása, az üvegházi termelés erősítésére, a kertészet, az állattartás, valamint a tárolástechnológia fejlesztése.

Fontos lesz a mezőgazdasági termelő fogalmának meghatározása
Fotó: Benkő Péter/Napló

Fontos változás lesz az új felhívások kapcsán, annak pontos meghatározása, hogy kik minősülnek mezőgazdasági termelőnek, azaz kik pályázhatnak. Előrelépést jelent, hogy egy projekt maximális támogathatósága most már akár ötmilliárd forint lesz.

Megtudtuk, az Agrárminisztérium fontosnak tartja, hogy megfelelő időt hagyjanak a felkészülésre, ezért a pályázatok megjelenése és a benyújtási határidő között hatvan, de akár kilencven nap is rendelkezésre áll a döntéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!