Dobogós helyen

2024.03.13. 10:00

Veszprém élen jár a használtingatlan-árakban

Vármegyeszékhelyünk élen jár a lakásárakban. A használt ingatlanokat tekintve a kínálati piac ellenére februárban tovább emelkedtek az árak éves összevetésben – közölte az ingatlan.com.

Benkő Péter

Balogh László vezető gazdasági szakértő elmondta, az országos lakásárindex februárban 2,6 százalékos éves drágulást mutat, havi szinten pedig másfél százalékos volt az ingatlanok árnövekedése, amiből látszik, az ingatlanpiac elmozdult a korábbi holtpontról.

Használt ingatlanok Veszprémben
Tovább nőtt a használt ingatlanok ára, Veszprém dobogós helyen a vármegyeszékhelyek között
Fotó: Benkő Péter/Napló

Mivel az év első hónapjaira többnyire áremelkedés jellemző, a szakember szerint nagy kérdés, meddig tart ki ez a tendencia idén, az év további részében. Egyelőre lassú és enyhe áremelkedésre számítanak, a forgalomban pedig húsz-huszonöt százalékos bővülés, azaz 125-130 ezer adásvétel várható.

Ingatlanok árában dobogós helyen a vármegyeszékhely

A portál statisztikája alapján a fővárosban továbbra is az ötödik kerület a legdrágább, azt követi az első és a második kerület. A vármegyeszékhelyeket vizsgálva kiderül, továbbra is Debrecen, Veszprém és Győr áll az élen, 785 ezer, 766 ezer és 750 ezer forintos átlagos négyzetméterárakkal. Az ellenpólus jelenleg Salgótarján, Miskolc és Békéscsaba, ahol e hónap elején 277-425 ezer forintért kínálták a tulajdonosok a használt lakások négyzetméterét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!